Isabella Lövin inledningstalade på Fisheries Transparency Initiative

I början av februari besökte biståndsminister Isabella Lövin Mauretanien, där hon som huvudtalare lanserade Fisheries Transparency Initiative (FiTI) tillsammans med Mauretaniens och Senegals presidenter. FiTI:s första globala konferens samlade civilsamhälle, företagsledare och regeringar för att belysa vikten av transparens i fiskesektorn.

 • Internationell lansering av Fisheries Transparency Initiative

  Isabella Lövin huvudtalade vid den internationella lanseringen av Fisheries Transparency Initiative (FiTI).

  Foto: Felix König/Regeringskansliet

 • Biståndsministern stående tillsammans med en man i öknen

  Biståndsminister Isabella Lövin tillsammans med Mauretaniens ekonomi- och utvecklingsminister Sid Ahmed Raïss.

  Foto: Felix König/Regeringskansliet

 • Biståndsministern tillsammans med ett par kvinnor som bor i en fiskeby vid Atlantkusten.

  Foto: Felix König/Regeringskansliet

 • Liten fiskebåt

  Fiskebåt vid världsarvet Banc D’Arguin.

  Foto: Felix König/Regeringskansliet

- Det är oerhört glädjande att få vara med när de västafrikanska länderna nu går i bräschen för en ny standard för transparens inom fisket. EU:s nya fiskeripolitik, som jag var med om att få igenom, har varit en pådrivande faktor, säger Isabella Lövin.

FiTI kommer i sitt arbete lyfta framtidsfrågor för fisket, som hur överfiske kan motverkas och illegalt fiske bekämpas. Det är avgörande för en hållbar utveckling att bevara havens ekosystem och säkra tillgången till fisk.

I samband med besöket träffade Isabella Lövin Mauretaniens president, premiärminister och andra delar av regeringen. Dagen efter konferensen besökte hon Banc D'Arguin, ett världsarv med rikt fisk- och fågelliv.