Hoppa till huvudinnehåll

Tjänst vid EU-representationen: kvalificerad assistent till enheten för utrikes- och säkerhetspolitik

Publicerad

EU-representationen söker en kvalificerad assistent till enheten för utrikes- och säkerhetspolitik. Tjänsten är ett vikariat på ett år med start 1 april. Välkommen med din ansökan senast 12 mars.

EU-representationen är Sveriges största utlandsmyndighet. EU-representationen fungerar som en viktig länk mellan Europeiska unionens institutioner och svenska myndigheter.

Enheten för utrikes- och säkerhetspolitik söker en assistent från och med 1 april 2017 för ett års vikariat med goda möjligheter till fast anställning. Enheten består av fyra grupper som ansvarar för politiska frågor, handelsfrågor, försvarsfrågor och utvecklingssamarbete. Tjänsten är på heltid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Tjänsten omfattar sedvanliga assistentuppgifter och administrativ service till cirka sju handläggare, bland annat:

  • ansvar för utformning av besöksprogram och förberedelser inför högnivåmöten;
  • distribution och registrering av dokument;
  • hjälp med informationsökning, reseplanering och mötesbokningar;
  • kontakter med regeringskansliet, primärt UD, EU-institutioner och andra samarbetspartner;
  • vid behov täcka andra assistentuppgifter inom enheten och EU-representationen som helhet.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och relevant utbildning jämte god vana vid självständigt arbete. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och kunskaper i franska ses som meriterande. Vidare skall du vara initiativrik, stresstålig, positiv, flexibel och ha gott ordningssinne. Kunskaper i europeiska frågor och god kännedom om hur unionens institutioner fungerar betraktas som en merit. Du bör vara duktig på att arbeta i olika tekniska system då tjänsten innebär hantering av databaser, program och utrustning.

Arbetsbelastningen kan variera över tid med mer intensiva perioder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten.

Svenskt medborgarskap är ett krav för denna tjänst och en registerkontroll kommer att genomföras inför anställning enligt säkerhetsskyddslagen.

Ansök senast 12 mars

Ansökan med styrkt meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ha inkommit senast 12 mars 2017.

Ansökan skickas via e-mail till:

[email protected]

eller med post till:

Sveriges ständiga representation vid EU
Square de Meeûs 30
1000 Bryssel
Belgien

Märk ansökan med diarienummer UM2017/08033/BRYR.

Närmare upplysningar om tjänsten kan lämnas av Tobias Thyberg. Frågor rörande anställningsvillkor besvaras av Simon Morrissey. Facklig representant är Jeanette Lund.

Kontakt

Följ EU-representationen för fler lediga tjänster

Laddar...