Foto: Folio

Fossilfritt Sverige

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Därför har regeringen startat initiativet Fossilfritt Sverige, där svenska aktörer ges möjlighet att synliggöra hur de bidrar till klimatarbetet. Initiativet samlar aktörer från näringslivet, kommuner, regioner och organisationer från hela landet.

Ansvariga statsråd
Isabella Lövin
Ansvariga departement
Miljö- och energi­departementet

Aktuellt om Fossilfritt Sverige

  • Fossilfritt Sverige: Tillsammans nyckeln för att lyckas

    Moderatorer på scen
    Moderator Eva Krutmeijer (andra från vänster) på scen tillsammans med de fem som ledde var sin gruppdiskussion: Klimat- och miljöminister Åsa Romson, Planeringschef Stina Billinger (Näringsdepartementet), Politiskt sakkunnig Eliza Kücükaslan (Statsrådsberedningen), Statssekreterare Yvonne Ruwaida (Miljö- och energidepartementet), Politiskt sakkunnig Fredrik Hannerz (Miljö- och energidepartementet). Foto: Johanna Ljung/Regeringskansliet

    Miljö- och energidepartementet arrangerade den 8 februari 2016 en workshop för de drygt 150 olika företag, kommuner, regioner och organisationer som anslutit sig till initiativet Fossilfritt Sverige. På workshopen deltog även politiker och tjänstemän från ett antal departement inom Regeringskansliet. Workshopen gav möjligheter att konkretisera hur aktörer i Sverige tillsammans kan ta sig an utmaningen att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Foto: Johnér bildbyrå

Aktörer som deltar

De som deltar i initiativet Fossilfritt Sverige står alla bakom en gemensam deklaration. Läs deklarationen och se vilka aktörer som hittills gått med.

Foto: Johnér Bildbyrå

Så deltar du

Alla typer av aktörer såsom företag, kommuner, städer, organisationer, institut, investerare och nätverk är välkomna att skicka in en anmälan. Läs mer om hur du anmäler din organisation.

Copyright: Regeringskansliet

Om initiativet

Sverige ska bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. För att nå dit krävs att alla aktörer i samhället arbetar aktivt med att minska utsläppen. Initiativet Fossilfritt Sverige ska synliggöra aktörer som i sin verksamhet bidrar till att lösa klimatutmaningen och uppnå målet om ett fossilfritt samhälle.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 37 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida