Nytt avtal om hållbart företagande med Kina

Ett utökat samförståndsavtal med Kina kring hållbart företagande (CSR) skrevs idag under av närings- och innovationsminister Mikael Damberg och Kinas vice handelsminister Wang Shouwen på det kinesiska handelsdepartementet i Peking.

Ordförklaringar

Ordlista

- Det nya samarbetet bidrar till att öka förståelsen mellan svenska och kinesiska företag om hållbarhet, för att underlätta och främja svenska företags affärsmöjligheter på den kinesiska marknaden, säger Mikael Damberg.

Samförståndsavtalet kommer främja samarbetet mellan Sverige och Kina kring ansvarsfullt företagande med fokus på frågor som t.ex. arbetsvillkor, jämställdhet, mänskliga rättigheter och transparens.

Kontakt

Ann Wolgers
Pressekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg
Telefon 08-405 10 00 (växel)
Mobil 072-543 87 07
e-post till Ann Wolgers