Anna Johansson har entledigats, Infrastrukturminister

-

Anna Johansson åker första tåget på Citybanan

Imorgon, torsdag 14 januari, kommer Anna Johansson att åka första tåget på Citybanan i Stockholm. Tåget kommer att stanna på en av stationerna för att titta på den konst som precis har börjat sättas upp.

Under tågresan kommer Citybanans projektchef Kjell-Åke Averstad och projektledare Per-Eric Metso berätta om hur bygget fortskrider och de utmaningar de mött sedan byggstarten i januari 2009.

- Citybanan har stor betydelse för en effektiv pendeltågstrafik i Stockholm men den är minst lika viktig för ökad punktlighet i hela Sveriges tågsystem. Att vi nu närmar oss ett färdigställande innebär att vi snart kan se ett rejält och nödvändigt lyft för tågtrafiken, säger infrastrukturminister Anna Johansson.