Statsminister Stefan Löfven besöker Afrikanska unionens toppmöte

Statsminister Stefan Löfven besöker Afrikanska unionens toppmöte i Addis Abeba den 30 januari. Under besöket kommer statsministern att fortsätta diskussionen med afrikanska länder kring migration. Handelsfrämjande och kvinnors rättigheter står också på dagordningen.

Stefan Löfven har bjudits in till Afrikanska unionens möte för att adressera deltagarna på lördag. Talet kommer att handla om Afrika som tillväxtmarknad och gemensamma utmaningar som klimat, migration och kvinnors rättigheter.

Statsministern kommer också att ha möten med företrädare för flera afrikanska länder, bland annat för att följa upp det gemensamma toppmöte om migration som hölls mellan EU och Afrika på Malta i november 2015.

Toppmötet är också startskottet för Afrikanska unionens år för kvinnors rättigheter, ett område där den svenska regeringens arbete möter stort intresse och där Sverige under lång tid har samarbetat med flera afrikanska länder.

Kontakt

Erik Nises
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Mobil 072-542 03 74
e-post till Erik Nises