Djurskydd på agendan vid årets första jordbruksrådsmöte

På måndag, den 15 februari, samlas jordbruksministrarna i EU i årets första jordbruks- och fiskeråd för att bland annat diskutera det förslag om inrättandet av en EU-plattform för djurskydd som Sverige, Nederländerna, Danmark och Tyskland tillsammans lämnade in till kommissionen i januari. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht deltar vid rådsmötet i Bryssel.

När jordbruks- och fiskerådet idag samlas kommer medlemsländernas ministrar att informeras om arbetet med internationell handel med jordbruksprodukter och diskutera den långsiktiga strategin för jordbruksforskning.

Rådet kommer även att diskutera förslaget om en gemensam EU-plattform för djurskydd inom EU som lämnats in till kommissionen av Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna.

Kontakt

Ingela Nilsson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht
Telefon (växel) 08-405 10 00