Helene Hellmark Knutsson besöker Schweiz

Ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, reser på måndag till Schweiz för att besöka CERN och det framstående universitetet EPFL.

Under måndagen besöker Helene Hellmark Knutsson CERN som fått stor uppmärksamhet med anledning av de spår som påvisades av Higgs partikel. Ministern ska bland annat träffa anläggningens generaldirektör Fabiola Gianotti och diskutera svenskt deltagande.

Under tisdagen besöks EPFL (École polytechnique fédérale de Lausanne) som är ett av de främsta schweiziska universiteten och som arbetar aktivt med internationell profil och kvalitet på forskning. Mer än hälften av universitetets professorer är rekryterade från andra länder.

Kontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00