Morgan Johansson möter danska utlännings- , integrations- och bostadsministern Inger Støjberg i Köpenhamn

Tisdagen den 2 februari träffar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson den danska utlännings-, integrations- och bostadsminister Inger Støjberg för att bland annat diskutera den rådande flyktingsituationen. Morgan Johansson ska även besöka Kastrup för att se arbetet med id-kontrollerna.

Mötet är en uppföljning av det möte som ägde rum i Bryssel den 6 januari 2016 mellan kommissionen, Sverige, Danmark och Tyskland. På mötet ska ministrarna diskutera flyktingsituationen, Öresundsregionen och nordisk samverkan.

Kl.11-11.30 deltar båda ministrar i en gemensam pressträff. Pressträffen äger rum vid Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

Kl.13.15 träffar Morgan Johansson representanter för DSB (Danske Statsbaner) på Terminal 3, Kastrups flygplats, för att se hur arbetet fungerar med id-kontrollerna. Efteråt kommer ministern att ta tåget över till Malmö.

Eventuell media som önskar filma på plats behöver kontakta DSB för tillåtelse, per telefon +45 2468 0000.

Kontakt

Jonatan Holst
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson
Telefon (växel) 08-405 10 00