Helene Hellmark Knutsson till New York för samtal om bilateralt cancerforskningssamarbete med USA:s vice president Joe Biden

Minister för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, reser i dag till New York för diskussioner med USA:s vicepresident Joe Biden om ett avtal om bilateralt cancerforskningssamarbete mellan USA och Sverige.

Under besöket i New York kommer minister för högre utbildning och forskning också att delta i FN:s konferensen "Coordinating Global Brain Project" och lanseringen av FN:s hjärnforskningsinitiativ "International Brain Initiative".

På tisdagen besöker Helene Hellmark Knutsson Memorial Sloan-Kettering Cancer Center and Sloan-Keetering Institute för att diskutera hur forskningssamarbeten inom cancerområdet kan främjas i och med avtalet mellan USA och Sverige inom cancerforskning.

Besöket i New York pågår från den 18-21 september.

Kontakt

Kristian Brangenfeldt
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00