Helene Hellmark Knutsson tar emot utredning om ett enklare system för tillträde till högskolan

Onsdag 15 mars överlämnar Tillträdesutredningen sitt betänkande ”Tillträde för nybörjare – ett öppnare och enklare system för tillträde till högskoleutbildning” till Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, vid en pressträff.

Regeringens särskilda utredare Jörgen Tholin har haft i uppdrag att göra en översyn av systemet för tillträde till högskoleutbildning som påbörjas på grundnivå och vänder sig till nybörjare samt lämna förslag till ett öppnare och enklare system. I uppdraget har även ingått att se över högskoleprovets roll, meritpoängsystemet samt analysera och lämna förslag på hur grundläggande behörighet kan uppnås genom arbetslivserfarenhet.

Tid: 15 mars 2017 klockan 9:20

Plats: Pressrummet, Rosenbad

Ta med presslegitimation. Välkomna!

Kontakt

Jens Petersen
Pressekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 070-2936935
e-post till Jens Petersen