Bistånd och utveckling

Sverige har en lång tradition av ett generöst och ambitiöst bistånd. Utvecklingssamarbetet handlar om att skapa förutsättningar för fattiga människor att förbättra sina levnadsvillkor. Det svenska utvecklingsbiståndet kanaliseras ofta genom internationella organisationer som FN och EU. Med humanitärt bistånd avses Sveriges insatser för att rädda liv, lindra nöd och upprätthålla mänsklig värdighet för nödlidande människor som drabbas av naturkatastrofer, väpnade konflikter eller andra katastrofliknande förhållanden.

Ansvariga för bistånd och utveckling

Ansvarigt statsråd

Biståndsminister Isabella Lövin.
Isabella Lövin Bistånds­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om bistånd och utveckling

Illustration: Regeringskansliet

"Vi tar strid för kvinnors rättigheter"

EU:s röst för kvinnors sexuella och reproduktiva rättigheter måste stärkas. Inför ett möte i Bryssel idag har vi arbetat hårt för att EU ska stå i frontlinjen i kampen för jämställdhet, skriver Margot Wallström (S), Isabella Lövin (MP) och Åsa Regnér (S) på SvD Brännpunkt.

Utrikesdepartementet

En enkel samlad bild av bistånd och svensk utvecklingspolitik

I maj släppte UD en ny informationssajt "Utforska det svenska biståndet", som berättar om hur biståndet är en del av den svenska utrikespolitiken, hur det hela hänger ihop och varför det ser ut som det gör.

Illustration: Regeringskansliet

Regeringen förlänger det bilaterala biståndet till Irak

Regeringen beslutar att förlänga utfasningen av det bilaterala biståndet till Irak på grund av den allvarliga situationen i landet. Förra regeringen beslutade att fasa ut stödet helt 2015.

Illustration: Regeringskansliet

"Skamligt hög mödradödlighet"

"Varje dag dör 800 kvinnor i samband med graviditet eller förlossning, nästan alla i utvecklingsländer. Det är ett tydligt tecken på hur lågt kvinnors och flickors hälsa och rättigheter fortfarande prioriteras."

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 524 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida