Politiken mot diskriminering och rasism

Politiken mot diskriminering omfattar åtgärder för att förebygga diskriminering på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. I området ingår även åtgärder mot rasism, främlingsfientlighet, homofobi och liknande former av intolerans.

Ansvariga för politiken mot diskriminering och rasism

Ansvarigt statsråd

Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokrati­minister
Alice Bah Kuhnke Kultur- och demokrati­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om politiken mot diskriminering och rasism

 • Ministern reste till Sundsvall och Härnösand för att samtala om medier, kulturarv och rasism

  • De står på trappan, i solen, utanför gästgiveriet.

   Biskop Eva Nordung Byström, Härnösands stift och kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke talade bland annat om försoning.

   Foto: Eva Dahlén/Regeringskansliet

  • Karin Näslund pratar till Alice Bah Kuhnke, i bakgrunden syns medarbetare

   Chefredakören och ansvariga utgivaren Karin Näslund som berättade om Sundsvalls tidning och Mittmedia i Västernorrlands verksamhet.

   Foto: Eva Dahlén/Regeringskansliet

  • Alla ler in i kameran

   5i12-rörelsem startade i Härnösand i mitten av 80-talet av Stig Wallin och arbetar mot rasism och främlingsfientlighet. Ministern samtalade med Anders Bergman, verksamhetsansvarig, Hibo Abdullahi, styrleseledamot och Jasenko Omanovic, ordförande.

   Foto: Eva Dahlén/Regeringskansliet

  • Michiel Brouwer talar framför ett foto av ett halvt kranium. Anders Sunna står bredvid till vänster och ministern lyssnar till höger

   Ministern fick en presentation av utställningen Maadtoe där konstnärerna Anders Sunna och Michiel Brouwer ger sin bild av hur samerna har behandlats i nutid och dåtid.

   Foto: Eva Dahlén/Regeringskansliet

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke reser under våren ut i landet för att besöka verksamheter och personer som är engagerade i prioriterade frågor inom Kulturdepartementets ansvarsområden. Några av dessa frågor, som ministern vill samtala om, är mediepolitik, kulturarv, diskriminering, rasism och samepolitik.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 291 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida