Foto: Regeringskansliet

Europeiska läkemedelsmyndigheten till Sverige

Regeringen har beslutat att aktivt arbeta för att EUs läkemedelsmyndighet EMA omlokaliseras till Sverige och Stockholm Uppsala-regionen. Detta efter det brittiska folkets beslut att lämna EU och att europeiska institutioner lokaliserade i Storbritannien därmed behöver omlokaliseras till andra EU-länder.

Ansvariga statsråd
Ansvariga departement
Social­departementet

Sverige redo att ta över EMA

  • Sverige redo att ta över EMA

    Europeiska läkemedelmyndigheten (EMA) söker ny hemvist i samband med Storbritanniens utträde ur EU. Sverige har nu lämnat sin officiella ansökan om att ta över EU:s läkemedelsmyndighet.

Gabriel Wikström till London och Europeiska läkemedelsmyndigheten

Svensk kandidatur för flytt av europeisk läkemedelsmyndighet från London till Sverige

  • Svensk kampanj för flytt av europeisk läkemedelsmyndighet från London till Sverige

    Idag torsdag fattar regeringen beslut om att aktivt arbeta för att EUs läkemedelsmyndighet EMA omlokaliseras till Sverige och Stockholm Uppsala-regionen. Detta efter det brittiska folkets beslut att lämna EU och att europeiska institutioner lokaliserade i Storbritannien därmed behöver söka ny hemvist.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet