Civilt försvar

Civilt försvar och arbetet med detta, tar sin utgångspunkt i samhällets krisberedskap och syftar till att inför och under höjd beredskap samt under krig värna befolkningen, säkerställa de viktigaste samhällsfunktionerna samt bidra till Försvarsmaktens förmåga att möta ett väpnat angrepp.

Ansvariga för civilt försvar

Ansvarigt statsråd

Anders Ygeman, Inrikes­minister
Anders Ygeman Inrikes­minister

Ansvarigt departement

Genvägar

Aktuellt om civilt försvar

  • Uppdrag till MSB att öka människors kunskap om förberedelser inför kriser och höjd beredskap

    Regeringen ger Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, i uppdrag att ta fram ett nationellt informationsmaterial med konkreta tips på vad varje privatperson kan göra för att förbereda sig inför kriser och höjd beredskap, samt för att öka kunskapen om informationspåverkan som vi i Sverige kan utsättas för. För att stärka hela samhällets förmåga pågår alltjämt planeringen för det civila försvaret hos myndigheterna med ett särskilt ansvar inför och vid höjd beredskap.

  • Tal vid Folk och Försvars rikskonferens 2017

    Inrikesminister Anders Ygeman höll ett anförande vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen den 9 januari 2017. Han talade bland annat om stärkning av det civila försvaret och om en ny nationell strategi för informations- och it-säkerhet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 59 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida