Logga havskonferensen.jpg
Bild: FN

Havskonferensen

Mål 14 bild

Genom de globala målen och Agenda 2030 har världens länder åtagit sig att skapa en hållbar utveckling för kommande generationer. Sverige och Fiji har gemensamt tagit initiativet till en FN-konferens - "The Ocean Conference" - för att stödja arbetet med att rädda världshaven och uppnå det globala hållbara utvecklingsmålet om hav och marina resurser, mål 14 i FN:s Agenda 2030. FN-konferensen ska driva på genomförandet och möjliggöra att fler tar ansvar för havens framtid. Konferensen äger rum i New York den 5-9 juni 2017 och kommer att föregås av flera förberedande möten.

  • Film med fyra ministrar: Världen samlas i New York för att rädda haven

    Mänskligheten är helt beroende av haven. Som inkomst- och näringskälla och för vår hälsa. Levande och friska hav är också avgörande för att vi ska lyckas utrota fattigdomen. Isabella Lövin, Karolina Skog, Sven-Erik Bucht och Anna Johansson tar upp olika perspektiv på havens viktiga roll och vikten av att världen kraftsamlar för att rädda haven. Havskonferensen äger rum i New York 5-9 juni 2017 under Sveriges och Fijis ledning. Det är den första stora FN-konferensen som kraftsamlar om haven och den första som fokuserar på ett av de 17 målen i FN:s utvecklingsagenda (Agenda 2030).

  • "More plastic than fish in our oceans by 2050" - film med Isabella Lövin

Grafik: FN

Sverige och Fiji värdar för FN-konferens för att rädda världshaven

I samband med Världshavens dag den 8 juni 2017 leder Sverige och Fiji en högnivåkonferens i FN. Konferensen, som är det största FN-evenemang Sverige är med och arrangerar sedan 1972, äger rum i New York 5-9 juni och fokuserar på att rädda världshaven.

Foto: FN

Havskonferensen på FN:s webbplats

Havskonferensen är det största FN-evenemang Sverige är med och arrangerar sedan 1972. Här publiceras praktisk information från FN om Havskonferensen.

Foto: Martine Perret/UN Photo

Förberedelser inför Havskonferensen

Den 15 februari invigde Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamararbete och klimat, Havskonferensens förmöte på FN-högkvarteret i New York. Havskonferensen äger rum 5-9 juni och som initiativtagare tillsammans med Fiji, vill Sverige uppnå ambitiösa frivilliga åtaganden för att påskynda arbetet med hållbara hav som är avgörande för såväl fattigdomsbekämpning som ekonomisk utveckling.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 14 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida