Foto: Regeringskansliet

Havskonferensen

Mål 14 bild

Genom de globala målen och Agenda 2030 har världens länder åtagit sig att skapa en hållbar utveckling för kommande generationer. Sverige och Fiji har gemensamt tagit initiativet till en FN-konferens - "The Ocean Conference" - för att stödja arbetet med att rädda världshaven och uppnå det globala hållbara utvecklingsmålet om hav och marina resurser, mål 14 i FN:s Agenda 2030. FN-konferensen ska driva på genomförandet och möjliggöra att fler tar ansvar för havens framtid. Konferensen äger rum i New York den 5-9 juni 2017 och kommer att föregås av flera förberedande möten.

  • Isabella Lövin inviger Havskonferensens förmöte i New York

    Den 15 februari invigde Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamararbete och klimat, Havskonferensens förmöte på FN-högkvarteret i New York. Havskonferensen äger rum 5-9 juni och som initiativtagare tillsammans med Fiji, vill Sverige uppnå ambitiösa frivilliga åtaganden för att påskynda arbetet med hållbara hav som är avgörande för såväl fattigdomsbekämpning som ekonomisk utveckling.

Grafik: FN

Sverige och Fiji värdar för FN-konferens för att rädda världshaven

I samband med Världshavens dag den 8 juni 2017 leder Sverige och Fiji en högnivåkonferens i FN. Konferensen, som är det största FN-evenemang Sverige är med och arrangerar sedan 1972, äger rum i New York 5-9 juni och fokuserar på att rädda världshaven.

Logga havskonferensen.jpg
Logga havskonferensen.jpg Foto: FN

Havskonferensen på FN:s webbplats

Havskonferensen är det största FN-evenemang Sverige är med och arrangerar sedan 1972. Här publiceras praktisk information från FN om Havskonferensen.

Foto: Martine Perret/UN Photo

Förberedelser inför Havskonferensen

I veckan deltar Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, i förberedelserna för den första stora samlade FN-konferensen om världshaven. Sverige och Fiji är initiativtagare och står värdar för Havskonferensen. Under resan kommer Lövin även att träffa organisationer som jobbar med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet