Innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, såväl i nära aktualitet som på sikt.

Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fyra ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Statsminister Stefan Löfven om Innovationsrådet

  • Statsministern: ”Innovationer ger jobb”

    Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fyra ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden. Innovationer skapar arbetstillfällen och bidrar därför till regeringens främsta mål om EU:s lägsta arbetslöshet 2020. I filmen berättar Stefan Löfven varför innovationer är viktiga och varför ett innovationsråd behövs.

Statsministern lanserar fem strategiska samverkansprogram

  • Statsministern lanserade fem strategiska samverkansprogram

    Vid en pressträff den 1 juni lanserade statsminister Stefan Löfven fem strategiska samverkansprogram som bygger på ett utvecklat samarbete mellan offentliga aktörer, näringsliv och universitet och högskola. Målsättningen är att samverkansprogrammen ska stärka Sveriges globala innovations- och konkurrenskraft.

Aktuellt om Innovationsrådet

Bild på Katarina Sundberg.
Regeringen har tillsatt en delegation för genomförandet av Agenda 2030 i Sverige. Katarina Sundberg är huvudsekreterare i sekretariatet som ska bistå delegationen. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Redo att genomföra Agenda 2030 i Sverige

Regeringen har tillsatt en delegation för genomförandet av Agenda 2030 i Sverige. Detta var en av punkterna på dagordningen vid Innovationsrådets möte den 1 juni. Katarina Sundberg är huvudsekreterare i sekretariatet som ska bistå delegationen.

Bild på Marie Wall.
Marie Wall är Näringsdepartementets startupansvarige. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Startups bidrar till att skapa jobb och tillväxt i Sverige

Entreprenörskap och startups var en av frågorna på agendan när Innovationsrådet träffades den 1 juni. Marie Wall är Näringsdepartementets startupansvarige och deltog i mötet.

Bild på Gabriel Wikström
Folkhälso-, sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Livsvetenskap och policyinnovationer i fokus på Innovationsrådets möte

Regeringens arbete med att stärka svensk livsvetenskap (Life Science) och betydelsen av policyinnovationer för att utveckla mottagandet och etableringen av nyanlända var några av de ämnen som diskuterades när Innovationsrådet träffades för årets första möte torsdag den 25 februari.

Bild på Carola Öberg
Carola Öberg är initiativtagare till Innovationsfabriken i småländska Gnosjö. Hon är också ledamot av regeringens nationella Innovationsråd. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Innovationer uppfinner nya affärsmöjligheter

Carola Öberg är en av ledamöterna i regeringens nationella Innovationsråd. Hon är också initiativtagare till och projektledare vid Innovationsfabriken i småländska Gnosjöregionen.

Bild på Johan Rockström.
Johan Rockström, professor i miljövetenskap och ledamot i regeringens Innovationsråd, gav perspektiv på innovationer och omställning till hållbar välfärd. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Innovationers betydelse för miljö- och klimatpolitiken

Innovationers roll för miljö- och klimatpolitiken var temat när regeringens innovationsråd höll sitt tredje möte i Rosenbad den 2 september. Mötet inleddes med en gemensam presentation av klimat- och miljöminister Åsa Romson och närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Bild på Darja Isaksson.
Darja Isaksson är ledamot av regeringens nationella Innovationsråd. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Digitaliseringen driver fram förändringar i alla sammanhang

Darja Isaksson, strateg och grundare av Ziggy Creative Colony, är en av ledamöterna i regeringens nationella Innovationsråd. Hur vi kan använda digitaliseringen för att inte bara stärka vår konkurrenskraft, utan också för att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle är en av frågorna hon vill driva.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 35 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida