Jämställdhet

Jämställdhet handlar om  jämlikhet mellan kvinnor och män som ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv. Området omfattar bland annat  frågor som makt, inflytande, ekonomi, utbildning, arbete och fysisk integritet.

Ansvariga för jämställdhet

Ansvarigt statsråd

Barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér
Åsa Regnér Barn-, äldre- och jämställdhets­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om jämställdhet

Foto: Folio

Jämställdhetsintegrering

Jämställdhetsintegrering är den huvudsakliga strategi som används för att uppnå regeringens jämställdhetspolitiska mål. Jämställdhetsintegrering innebär att beslut inom alla politikområden ska präglas av ett jämställdhetsperspektiv.

Foto: Folio

Jämställdhetsbudgetering

Sverige har en feministisk regering med tydliga ambitioner att verka för jämställdhet mellan kvinnor och män. I genomförandet av en feministisk politik är jämställdhetsbudgetering och jämställdhetsintegrering strategiska redskap för regeringen att uppnå sina politiska mål.

Åsa Regnér på möte vid FN:S kvinnokommissions årliga möte.
-Kvinnors rättigheter är mänskliga rättigheter, och mänskiga rättigheter är kvinnors rättigeheter. De får aldrig kränkas på grund av kultur, tradition, ära eller religion, sa Åsa Regnér. Foto: Sweden Abroad.

CSW 2015: Sverige står upp för kvinnors självbestämmande

Mellan den 9 och 20 mars genomförde FN:s kvinnokommission (CSW) sitt årliga möte i New York. Sveriges barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér ledde Sveriges delegation och medverkar i flera aktiviteter.

Foto: Johnér

En mer jämställd föräldraförsäkring

Regeringen har lämnat propositionen En mer jämställd föräldrapenning till riksdagen. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll berättar mer om förslaget i denna intervju.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 240 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida