Landsbygd, livsmedel och areella näringar

De areella eller gröna näringarna är viktiga basnäringar. De står för en betydande del av markanvändningen på landsbygden och har en unik roll som förvaltare av landskapets natur- och kulturvärden. Detta ger förutsättningar för att bedriva annan näringsverksamhet på landsbygden som till exempel verksamhet kopplat till upplevelser och rekreation.

Ansvariga för landsbygd, livsmedel och areella näringar

Ansvarigt statsråd

Sven-Erik Bucht, Landsbygds­minister
Sven-Erik Bucht Landsbygds­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om landsbygd, livsmedel och areella näringar

 • Film med fyra ministrar: Världen samlas i New York för att rädda haven

  Mänskligheten är helt beroende av haven. Som inkomst- och näringskälla och för vår hälsa. Levande och friska hav är också avgörande för att vi ska lyckas utrota fattigdomen. Isabella Lövin, Karolina Skog, Sven-Erik Bucht och Anna Johansson tar upp olika perspektiv på havens viktiga roll och vikten av att världen kraftsamlar för att rädda haven. Havskonferensen äger rum i New York 5-9 juni 2017 under Sveriges och Fijis ledning. Det är den första stora FN-konferensen som kraftsamlar om haven och den första som fokuserar på ett av de 17 målen i FN:s utvecklingsagenda (Agenda 2030).

 • Sven-Erik Bucht på Sverigeresa för att värna landsbygderna

  • Landsbygdsministern på Sverigeresa.

   Foto: Lena Katarina Johansson/Folio.

  • landsbygdsministern med ägarna för backfors gård i ett stall

   Det första stoppet gick till Sveriges minsta kommun i Bjurholm i Västerbotten där landsbygdsministern besökte Backfors gård som bedriver lant- och skogsbruk samt föder upp hästar. Här landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bredvid ägarna Jonas och Elin Nordlund.

   Foto: Claes Nordmark/Regeringskansliet.

  • ägaren och landsbygdsministern mitt emot varandra framför ost

   När Sverigeresan stannade till i Boxholm besökte landsbygdsministern Boxholms ost. Här pratar landsbygdsministern med vd Christer Lundin.

   Foto: Claes Nordmark/Regeringskansliet.

  Under våren 2017 var landsbygdsminister Sven- Erik Bucht på Sverigeresa med stopp i ett 40-tal landsbygdskommuner i Sveriges samtliga 21 län. Ministern träffade företagare, politiker och medborgare för att diskutera hur politiken för landsbygden kan utvecklas och för att få inblick i lokala förutsättningar.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 754 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida