Miljö och klimat

Miljöpolitiken handlar om att skapa ett samhälle som är fritt från utsläpp och farliga gifter med hänsyn till både människor, djur och natur. Den handlar också om att skapa ett hållbart samhälle som är anpassat till ett förändrat klimat. Många miljöfrågor är globala och därför sker en stor del av arbetet i samverkan med andra länder.

Ansvariga för miljö och klimat

Ansvarigt statsråd

Karolina Skog
Karolina Skog Miljö­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om miljö och klimat

 • Världens länder samlas för att hejda förlusten av biologisk mångfald

  Foto:Folio bildbyrå

  Den pågående förlusten av biologisk mångfald är ett globalt miljöproblem. Arter dör ut, ekosystem skadas och samspelet mellan organismer rubbas. Samtidigt är naturen en ovärderlig tillgång och en förutsättning för människans välmående och välstånd. I december träffas världens länder i Mexiko för att diskutera vad som kan göras för att påverka utvecklingen i positiv riktning.

 • Karolina Skog i seminarium om Arktis roll för klimatet och miljön

  Karolina Skog
  Den 25 november deltog miljöminister Karolina Skog i seminariet What's at stake in the Arctic? Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

  Den 25 november medverkade miljöminister Karolina Skog i ett seminarium om Arktis roll för klimatet och miljön. På seminariet presenterades den nya forskningsrapporten Arctic Resilience Report, som visar att såväl miljömässiga som sociala förändringar sker snabbare än någonsin i Arktis, och att de accelererar.

Framsteg på klimatmötet i Marrakech

Årets klimatmöte i Marrakech har avslutats. Resultatet är positivt och tar genomförandet av Parisavtalet framåt.

Ministrar gruppfoto
Isabella Lövin och sex tidigare miljöministrar högtidlighöll ikraftträdande av Parisavtalet. På bilden från vänster: Olof Johansson, Andreas Carlgren, Åsa Romson, Isabella Lövin, Lena Ek, Birgitta Dahl, Lena Sommestad. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Högtidlighållande av ikraftträdande av Parisavtalet

Den 7 november bjöd Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat, in till ett högtidlighållande av ikraftträdandet av klimatavtalet från Paris.

Bro med spårvagn och cyklister
Foto: Folio .

Förhandlingar om hur EUs klimatmål till 2030 ska nås

Flera avgörande processer och förhandlingar som rör klimatområdet pågår inom EU under 2016 och 2017. Förhandlingarna är ett led i att nå det övergripande målet med EU:s klimatpolitik, att nå en utsläppsminskning om minst 40 procent till 2030.

Foto: Folio

Sveriges miljömål

Miljömålen är den gemensamma plattformen för aktörer i det svenska miljöarbetet. De 16 målen som riksdagen beslutat ger en struktur för miljöarbetet som Sverige bedriver nationellt, inom EU och internationellt. På vår sida om miljömålen kan du läsa mer om miljömålssystemets utformning och hur regeringen arbetar för att nå målen.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 1234 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida