Foto: Javier Larrea/IBL Bildbyrå

Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, både på kort och lång sikt. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Tre områden som innebär stora framtidsutmaningar. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

Innovationsrådet håller regionala möten

Aktuella frågor i Innovationsrådet

Mikael Damberg
Närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Större fokus på sambandet mellan innovation och globalisering

Innovation och globalisering. Två områden som går hand i hand för Sveriges fortsatta nationella tillväxt och utveckling. Sedan statsminister Stefan Löfven inrättade Nationella innovationsrådet i februari 2015, har flera initiativ tagits i syfte att främja Sveriges utbyte med ledande innovationsmiljöer. Idag finns ett större fokus på sambandet mellan innovation och globalisering och detta diskuterades när Innovationsrådet möttes den 28 augusti.

Barbara Ubaldi.
Barbara Ubaldi, OECD. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Öppna data gör myndigheter mer tillgängliga

Öppna data för nya lösningar var en av punkterna på Nationella innovationsrådets möte den 15 maj. Barbara Ubaldi, projektledare från OECD som arbetar med digital förvaltning och öppen data, var inbjuden till mötet för att presentera hur andra länder arbetar med öppna data. Regeringen har givit OECD i uppdrag att granska och komma med förslag på hur Sverige kan öka takten i att utnyttja och tillgängliggöra data i offentlig sektor.

Nicklas Bergman tittar in i kameran.
"Folk får inte känna sig hotade utan måste se utvecklingen som en möjlighet", säger Nicklas Bergman. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Ny teknik får inte ses som ett hot

Utvecklingen av ny teknik går just nu väldigt snabbt. Med det följer många möjligheter för samhället, men också stora utmaningar. Entreprenören Nicklas Bergman kommer till Nationella innovationsrådets möte för att tala om trender inom ny teknik.

Regeringens forskningsproposition

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 76 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida