Foto: Javier Larrea/IBL Bildbyrå

Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, både på kort och lång sikt. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Tre områden som innebär stora framtidsutmaningar. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

Aktuella frågor i Innovationsrådet

Barbara Ubaldi.
Barbara Ubaldi, OECD. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Öppna data gör myndigheter mer tillgängliga

Öppna data för nya lösningar var en av punkterna på Nationella innovationsrådets möte den 15 maj. Barbara Ubaldi, projektledare från OECD som arbetar med digital förvaltning och öppen data, var inbjuden till mötet för att presentera hur andra länder arbetar med öppna data. Regeringen har givit OECD i uppdrag att granska och komma med förslag på hur Sverige kan öka takten i att utnyttja och tillgängliggöra data i offentlig sektor.

Karl-Henrik Sundström, Mikael Damberg och Martin Lundstedt står vid ett bord.
Karl-Henrik Sundström, näringsminister Mikael Damberg och Martin Lundstedt i samband med Innovationsrådets möte. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Öppna data för nya lösningar på Innovationsrådets möte

Den 15 maj träffades regeringens nationella innovationsråd som leds av statsministern. På mötet presenterades bland annat ett antal insatser som ska förbättra möjligheterna att ta tillvara den samhällsgemensamma resurs som offentliga data utgör.

Martin Lundstedt, Volvokoncernen.
Martin Lundstedt, Volvokoncernen. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Martin Lundstedt är ny ledamot i regeringens innovationsråd

Martin Lundstedt är VD för Volvokoncernen sedan 2015. Han är civilingenjör och har tidigare varit VD för Scania. Från och med 2017 är han också ny ledamot i Innovationsrådet. Han brinner för att ständigt förbättra och utveckla affärer och skapa systemlösningar.

Fokus på digitalisering

  • Seminarium: Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?

    Den 7 december arrangerade Innovationsrådet tillsammans med Socialdepartementet, Vinnova och Swedish Medtech seminariet "Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?" Bland talarna fanns Darja Isaksson, digital strateg och ledamot i Innovationsrådet. Hon medverkade med programpunkten "Digital infrastruktur för jämlik rätt till hälsa". Här kan du se seminariet i efterhand.

Regeringens forskningsproposition

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 66 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida