Foto: Javier Larrea/IBL Bildbyrå

Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, både på kort och lång sikt. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Fokus på digitalisering

  • Seminarium: Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?

    Den 7 december arrangerade Innovationsrådet tillsammans med Socialdepartementet, Vinnova och Swedish Medtech seminariet "Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?" Bland talarna fanns Darja Isaksson, digital strateg och ledamot i Innovationsrådet. Hon medverkade med programpunkten "Digital infrastruktur för jämlik rätt till hälsa". Här kan du se seminariet i efterhand.

Aktuella frågor i Innovationsrådet

Ola Asplund
Ola Asplund, senior advisor, IF Metall är ledamot i regeringens innovationsråd. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

”Digitaliseringen kommer att nå alla yrken och befattningar ute i arbetslivet, så det finns ingen anledning att spilla tid”

Vid Innovationsrådets möte den 24 november presenterade regeringen inriktningen för en ny digital strategi som bland annat ska gagna medborgare och företag samt stödja näringslivet och samhällsutvecklingen.

Helene Hellmark Knutsson
Minister för högre utbildning och forskning Helene Hellmark Knutsson ansvarar även för rymdfrågor. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

”Rymdverksamheten kan och bör bidra till ett väl fungerande samhälle”

Vid Innovationsrådets möte den 24 november 2016 står rymden i fokus. Statsrådet Helene Hellmark Knutsson ger en uppdatering om regeringens arbete inom rymdområdet. Rymdverksamheten kan och bör bidra till ett väl fungerande samhälle. Det bör också vara ett verktyg för utveckling och innovation som leder till tillväxt. Det här föreslogs i Rymdutredningens betänkande som lämnades till Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, i september 2015.

Karl-Henrik Sundström i vit skjorta och blå kavaj.
Karl-Henrik Sundström, vd och koncernchef för Stora Enso, är ledamot i Innovationsrådet. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

”Allt som är fossilbaserat idag kan göras av träd imorgon”

Cirkulär biobaserad ekonomi stod på Innovationsrådets agenda när rådet möttes den 1 september 2016. Regeringen arbetar med ett flertal processer kopplade till området. Karl-Henrik Sundström, vd och koncernchef för Stora Enso, är ledamot i Innovationsrådet och talade på mötet om hur en cirkulär biobaserad ekonomi påverkar Sveriges utveckling och konkurrenskraft.

Regeringens forskningsproposition

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 42 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida