Foto: Javier Larrea/IBL Bildbyrå

Nationella innovationsrådet

Innovationsrådets uppgift är att utveckla Sverige som innovationsnation och stärka Sveriges konkurrenskraft. Innovationsrådet har en rådgivande funktion och tillför nya perspektiv på frågor av betydelse för innovationspolitikens hela område, både på kort och lång sikt. Statsminister Stefan Löfven är ordförande i Innovationsrådet som består av fem ministrar och tio rådgivande ledamöter från näringslivet och forskarvärlden.

Innovationsrådet fokuserar på digitalisering, miljö- och klimatfrågan och life science. Tre områden som innebär stora framtidsutmaningar. Rådet diskuterar också andra områden av generell betydelse för innovationsklimat och konkurrenskraft.

Aktuella frågor i Innovationsrådet

Stefan Löfven står vid ett bord och talar.
Statsminister Stefan Löfven i samband med Sveriges Innovationsriksdag vid ett tidigare tillfälle. Foto: Sveriges Innovationsriksdag

Statsministerns bidrag till Sveriges innovationsriksdag 2017

Sveriges Innovationsriksdag äger rum 24-26 april 2017. I år är temat Digital transformation. I en intervju berättar statsminister Stefan Löfven bland annat om regeringens satsningarna på den nya bredbandsstrategin, på skolelevers digitala kompetens, e-hälsovisionen och digitaliseringen av näringslivet.

Sigbritt Karlsson står utomhus med grönska i bakgrunden.
Sigbritt Karlsson är rektor vid Kungliga Tekniska högskolan (KTH). Nu blir hon även ledamot i regeringens Nationella innovationsråd. Foto: Tobias Ohls/KTH

Volvos Vd och rektor för KTH tar plats i Innovationsrådet

Sigbritt Karlsson, rektor på KTH och Martin Lundstedt, Vd för Volvokoncernen är nya ledamöter i Nationella innovationsrådet. Båda medverkade i rådets första möte för 2017, den 13 februari. På agendan stod bland annat ökad innovationskraft i hela landet, Testbädd Sverige och insatser för att utveckla forskningssystemet.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Foto: Sören Andersson/Regeringskansliet

Innovationskraft i hela Sverige på Innovationsrådets agenda

Olika delar av Sverige har olika förutsättningar men behovet av förnyelse och innovation är gemensamt för såväl privat som offentlig verksamhet i hela landet. Det här är frågor som kommer att diskuteras på Innovationsrådets möte den 13 februari. Här berättar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht bland annat om vikten av att ta tillvara hela landets utvecklingskraft och tillväxtpotential.

Fokus på digitalisering

  • Seminarium: Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?

    Den 7 december arrangerade Innovationsrådet tillsammans med Socialdepartementet, Vinnova och Swedish Medtech seminariet "Digitalisering och hälsa - Hur förenas patientnytta och integritet?" Bland talarna fanns Darja Isaksson, digital strateg och ledamot i Innovationsrådet. Hon medverkade med programpunkten "Digital infrastruktur för jämlik rätt till hälsa". Här kan du se seminariet i efterhand.

Regeringens forskningsproposition

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 56 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida