Gruppbild med de nordiska samarbetsministrarna
Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet

Nordiska ministerrådet – Sveriges ordförandeskap 2018

Sverige har ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet under 2018. Ordförandeskapsprogrammet understryker en vision om ett inkluderande, innovativt och tryggt Norden.

Ansvariga statsråd
Margot Wallström
Ansvariga departement
Utrikes­departementet

Nordiska ministerrådet

Nordiska ministerrådet är de nordiska regeringarnas officiella samarbetsorgan. Rådet arbetar för gemensamma lösningar för positiva effekter i Norden. Ministerrådet består av de fem nordiska länderna samt Grönland, Färöarna och Åland. Ordförandeskapet roterar mellan de fem medlemsländerna för ett år i taget och den 1 januari 2018 tog Sverige över ordförandeskapsklubban.

Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet

Dialog enda vägen bort från misstron

Sverige är ordförande i fem regionala samarbeten under året som kommer. Vårt ledarskap ska präglas av samarbete, dialog och diplomati. Bara så kan vi säkra freden på sikt, skriver utrikesminister Margot Wallström.

Foto: Folio

Ministerrådet

Under 2018 är Sverige ordförande i Nordiska ministerrådet som möts i ett tiotal olika formationer för att behandla alla frågor som Nordiska ministerrådet hanterar. Nedan finns länk till alla sektorsspecifika program som antagits inför vårt ordförandeskapsår. De särskilda ordförandeskapsprojekten finns också redogjorda för i länk. Nedan finns också länkar till de departement som valt att presentera egna websidor för sina ordförandeskap (arbetsliv och kultur)

Foto: Martina Huber / Regeringskansliet

Möteskalender

Under ordförandeskapet i Nordiska ministerrådet genomförs ett stort antal möten på både ministernivå och tjänstemannanivå. Nedan finns länk till kalender för dessa möten.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök