Transporter och infrastruktur

Transportpolitiken handlar om att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet. I området ingår infrastruktur och samtliga trafikslag såsom spårtrafik, vägtrafik, sjöfart och luftfart samt transport- och infrastrukturforskning.

Ansvariga för transporter och infrastruktur

Ansvarigt statsråd

Anna Johansson Infrastruktur­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om transporter och infrastruktur

 • Anna Johansson och Isabella Lövin presenterade infrastrukturpropositionen

  Infrastrukturminister Anna Johansson och Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, bjöd den 6 oktober in till pressträff i Rosenbad om infrastrukturpropositionen, Infrastruktur för framtiden - innovativa lösningar för stärkt konkurrenskraft och hållbar utveckling.

 • Infrastruktur i fokus på dialogforum med besöksnäringen

  • En kvinna och en man tittar mot kameran och ser glada ut.

   Regeringen har utsett Britt Bohlin, till vänster i bild, som särskild utredare för utredningen En sammanhållen politik för hållbar turism och växande besöksnäring. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg till höger.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • Infrastrukturministern sitter och pratar vid ett avlångt bord tillsammans med flera andra personer.

   Infrastrukturminister Anna Johansson berättade om regeringens infrastrukturproposition som regeringen överlämnade till riksdagen den 11 oktober 2016.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • En man sitter vid ett avlång bord tillsammans med andra personer. Han pratar i en mikrofon.

   Dialogforum för besöksnäringen samlar aktörer från hela landet, från offentlig och privat sektor. Närmast i bild Christer Fogelmarck, VD Parks & Resorts Scandinavia.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • Statssekreteraren talar till deltagarna.

   Statssekreterare Niklas Johansson, ny statssekreterare under Mikael Damberg, presenterade sig för deltagarna.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  • En man pratar. Personer vid bordet lyssnar intresserat

   Dialogforum med besöksnäringen är ett komplement till regeringens kontinuerliga dialog med näringslivet, och syftar till att samla näringens företrädare för strategiska samtal en gång i halvåret. Varje dialogforum fokuserar på en specifik fråga och hur det offentliga och det privata kan samverka för att stärka besöksnäringens konkurrenskraft utifrån den frågan. Thomas Brühl, VD VisitSweden AB, närmast i bild.

   Helene Larsson/Regeringskansliet

  Hur förbättrar vi tillgängligheten till Sverige, från Sverige och inom Sverige? Vad kan göras för att påskynda digitaliseringen? Hur kan det offentliga och det privata samverka på ett bättre sätt? Det var några frågor som diskuterades på dialogforumet med besöksnäringen den 19 oktober.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 757 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida