Utbildning och forskning

En god utbildning öppnar perspektiv och ger oss goda livsförutsättningar. Kunskap ger människor möjligheter att växa och att påverka sin situation.

Ansvariga för utbildning och forskning

Ansvariga statsråd

Gustav Fridolin Utbildnings­minister
Helene Hellmark Knutsson Minister för högre utbildning och forskning
Aida Hadzialic Gymnasie- och kunskapslyfts­minister

Ansvarigt departement

Aktuellt om utbildning och forskning

Illustration: Regeringskansliet

Helen Ängmo tillförordnad generaldirektör för Skolinspektionen

Regeringen har idag utsett Skolverkets överdirektör Helen Ängmo som tillförordnad generaldirektör för Skolinspektionen från och med 1 september.

Aida Hadzialic och Stefan Löfvén
Statsminister Stefan Löfven och gymnasie-och kunskapslyftminister Aida Hadzialic talar vid en presskonferens i Vasaparken i Stockholm. Foto: Christine Olsson/TT

Fler permanenta utbildningsplatser i yrkeshögskolan

I dag presenterar regeringen att det redan nästa år avsätts 150 miljoner kronor (251 mnkr inkl. studiemedel) för att kunna finansiera motsvarande 2 500 utbildningsplatser i yrkeshögskolan.

Illustration: Regeringskansliet

Lena Adamson första direktör för Skolforskningsinstitutet

Utbildningsminister Gustav Fridolin presenterade i dag Lena Adamson som den första direktören och myndighetschefen för det nyinrättade Skolforskningsinstitutet.

Illustration: Regeringskansliet

Ökad långsiktighet och flexibilitet i yrkeshögskolan

I dag skickar Utbildningsdepartementet ut en departementspromemoria om yrkeshögskolans fortsatta utveckling på remiss. Den innehåller bland annat förslag som innebär mer långsiktiga förutsättningar för yrkeshögskoleutbildningarna och att det, under vissa förutsättningar, ska bli möjligt att läsa fristående kurser på yrkeshögskolan och inte som idag när man endast kan läsa program. En sådan förändring förbättrar möjligheterna till fortbildning vid yrkeshögskolan för redan yrkesverksamma.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement och övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Prenumerera

Du kan prenumerera på ditt urval på två sätt:

Totalt 1043 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida