Hoppa till huvudinnehåll
Regeringsuppdrag från Utbildningsdepartementet

Uppdrag till Skolverket om om kunskapskrav i läsförståelse och obligatoriska bedömningsstöd i årskurs 1 Diarienummer: U2015/03529/S

Publicerad

Regeringen uppdrar åt Statens skolverk att ta fram förslag till kunskapskrav i läsförståelse inom ramen för ämnet svenska och svenska som andraspråk i årskurs 1 i grundskolan, sameskolan och specialskolan. Under förutsättning att regeringen ändrar bestämmelsen i skolförordningen (2011:185) om i vilka årskurser kunskapskrav ska finnas, till att även omfatta nu aktuella kunskapskrav, ska Skolverket även meddela föreskrifter om sådana krav.

Ladda ner:

Skolverket ska vidare utarbeta förslag till sådana obligatoriska bedömningsstöd i läs- och skrivutveckling och i matematik i årskurs 1 i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan som avses i propositionen Obligatoriska bedömningsstöd i årskurs 1 (prop. 2014/15:137). Skolverket ska även under förutsättning att riksdagen beslutar i enlighet med nämnda proposition och regeringen meddelar föreskrifter om obligatoriska bedömningsstöd  meddela närmare föreskrifter om sådana stöd samt genomföra implementerings- och kompetensutvecklingsinsatser inför införandet av kunskapskraven och bedömningsstöden.

Skolverket ska löpande hålla Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet) informerat om arbetet. Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet (Utbildningsdepartementet) senast den 15 februari 2016.

Laddar...