Hoppa till huvudinnehåll

Remiss av promemorian Producentansvar för batterier Diarienummer: M2022/00224

Publicerad Uppdaterad

Denna remiss har återkallats.

Remissinstanser:

Den 4 februari remitterade Miljödepartementet promemorian Producentansvar för batterier. Förslagen i promemorian avsåg att genomföra de s.k. minimikraven för producentansvar som har införts i EU:s avfallsdirektiv. Senast datum för genomförande av dessa bestämmelser är enligt direktivet den 5 januari 2023.

Europeiska rådet antog den 17 mars 2022 en allmän inriktning om ett förslag till en ny batteriförordning. Enligt förslaget ska avfallsdirektivet ändras så att minimikraven i fråga om producentansvar för batterier ska genomföras två år efter ikraftträdandet av den nya batteriförordningen i stället för i januari 2023. Departementet bedömer därför att de remitterade förslagen inte längre är relevanta och återkallar remissen. Det innebär att remissinstanserna inte behöver svara på remissen.

Remisser

Innan regeringen tar ställning till ett förslag skickas det på remiss till berörda myndigheter, organisationer, kommuner och andra intressenter. Regeringen vill veta vad de som berörs tycker och vilket stöd som förslaget har. Även allmänheten har rätt att lämna synpunkter.

På webbplatsen publiceras svar från de som har ombetts att svara. Alla svar och yttranden med anledning av remissen finns med i underlaget för de beslut som följer efter remissen.

Laddar...