Ärenden till veckans regeringssammanträde

Ärendeförteckningarna till regeringssammanträdena - som normalt hålls på torsdagar - innehåller information om vilka ärenden som regeringen avser att behandla. Om du vill veta om ett ärende blev slutbehandlat och vilket beslut som regeringen i så fall fattade, så kan du vända dig till ansvarigt departement.

Foto på regeringen efter överläggningar på Harpsund. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Regeringen sammanträdde på Harpsund

Den 15 december sammanträdde regeringen på Harpsund. I samband med detta höll statsminister Stefan Löfven, finansminister Magdalena Andersson, klimat- och miljöminister Åsa Romson och utbildningsminister Gustav Fridolin en pressträff.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Ansträngningar för att nå framåt i Syrien

EU:s utrikesministrar diskuterade läget i Syrien på utrikesrådet i Bryssel den 15 december. Bland annat behandlades hur EU kan stödja FN-sändebudet för Syrien, Staffan de Mistura, i hans arbete. Sverige representerades av utrikesminister Margot Wallström.

Klimatmötet i Lima avslutat

På klimattoppmötet COP20 i Lima har parterna enats om förhandlingsprocesser och texter som ska ligga till grund för ett nytt globalt klimatavtal. Det skedde efter två veckors intensiva förhandlingar.

- Det är bra att besluten i Lima ger länderna en väg till Paris. Jag hoppas att så många länder som möjligt nu tar ansvar och formulerar sina klimatmål inom ramen för den internationella processen, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Stefan Löfven och Kailash Satyarthi Foto: Marcella Svensson/Regeringskansliet

Sverige en global kraft för barnets rättigheter

Statsminister Stefan Löfven träffade den 12 december Nobels fredspristagare Kailash Satyarthi i Rosenbad. Kailash Satyarthi har tilldelas priset tillsammans med Malala Yousafzai för sin kamp mot förtryck av barn och ungdomar, mot barnarbete och för alla barns rätt till utbildning.

Alla notiser
Regeringens politik
Statsminister Stefan Löfven presenterade regeringsförklaringen
i riksdagen den 3 oktober 2014.
Tillsammans för unga i jobb
Ingen ska börja sitt vuxna liv i arbetslöshet.
Större frågor i EU-arbetet 2014

Större frågor i EU-arbetet


Målsättningar i EU-arbetet.
Din resa utomlands
Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till Sveriges ambassader och konsulat.

Senaste publikationer