UD:s webb-tv

Här hittar du videoklipp som har med UD:s verksamhet att göra. För att kunna ta del av UD webb-tv måste du ha Real Player 8 eller Windows Media Player 9 installerat på din dator. Även senare versioner fungerar och programmen är gratis att ladda hem. Foto: Jannes Glas.

Europas framtida utmaningar

Utrikesminister Carl Bildt talade den 11 november vid tankesmedjan IISS (International Institute for Strategic Studies) i London. Ämnet var Europas framtida utmaningar. Se inspelningen av talet här.


Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Statsråden intervjuas: Ewa Björling

Handelsminister Ewa Björling talar om en rad verktyg hon vill använda och utveckla för att fördubbla Sveriges export under de kommande fem åren. Hon berättar även hur det nya ansvaret för de nordiska samarbetsfrågorna kommer påverka hennes arbete. Ewa Björling avslöjar också vilken fråga som fick henne att engagera sig politiskt.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Statsråden intervjuas: Gunilla Carlsson

Biståndsminister Gunilla Carlsson intervjuas om hur hon vill se biståndet utvecklas de kommande fyra åren. Hon talar om hur man genom att stärka kvinnors roll i samhället även når barn och ungdomar och berättar om betydelsen av en transparensgaranti i biståndet. Gunilla Carlsson berättar också om vad som fick henne att bli politiskt engagerad.

Bildt håller pressträff om ISAF-deltagande

Torsdagen den 4 november höll utrikesminister Carl Bildt en pressträff på Utrikesdepartementet i Stockholm. Detta med anledning av att regeringen idag väntas besluta om en proposition om ett fortsatt svenskt deltagande i den internationella säkerhetsstyrkan i Afghanistan.


Vinnare och förlorare i välståndsligan

Den 4 november kl 14.00-15.00 presenterar UNDP och UD årets Human Development Report. Rapporten visar framsteg för en hel del fattiga länder, medan andra med stark ekonomi ändå inte lyckats. Följ presentationen av rapporten på webben.

Statsminister Reinfeldt och utrikesminister Bildt i samtal med oppositionen om Afghanistan

Statsminister Fredrik Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt möter idag oppositionen för att diskutera Sveriges engagemang i Afghanistan. Efter mötet hålls en webbsänd presskonferens.

Gunilla Carlssons anförande vid FN:s högnivåmöte

Biståndsminister Gunilla Carlsson ledde den svenska delegationen till FN:s högnivåmöte om millenniemålen i New York den 20-22 september. I sitt tal på tisdagen lyfte Carlsson fram millenniemål nummer fem, som handlar om mödrahälsa, som ett prioriterat mål för den svenska regeringen.

Handelsministern bjöd in till iftar-middag

Idag börjar festligheterna i Eid Al-fitr, den högtid som avslutar fastemånaden ramadan för muslimer världen över. I veckan som gick bjöd handelsminister Ewa Björling in till iftar hos utrikesdepartementet i Stockholm. Vid denna traditionella kvällsmåltid bryts fastan i solnedgången under ramadan. Deltog gjorde ett tjugotal företrädare för muslimska organisationer i Sverige - imamer, ungdomsledare, forskare och andra. Under middagen diskuterades bland annat hur språkkunskaper bättre kan tas tillvara. I inslaget ovan intervjuas Jan Henningsson, ämnesråd vid Utrikesdepartementet, Ewa Björling, handelsminister, Fazeela Selberg Zaib, biståndshandläggare vid Islamic Relief samt Abdulkader Habib, rektor för Kista folkhögskola.

Seminarium "Stora utmaningar i arabvärlden"

Sveriges representanter i Jerusalem, Bagdad och Alger berättar vid ett semniarium om de stora utmaningar som finns i för svensk politik i arabvärlden. Demokratiutveckling, fördelningen av knappa resurser och möjligheterna till ekonomisk utveckling och handel berörs i seminariet om Mellanösterna och Nordafrika med urgamla kulturer som nu mest syns i nyhetsflödet i samband med krig och konflikter.

Sändningsarkiv