Regeringens sändebud i samtal med saudiarabiske kungen

Regeringens sändebud Björn von Sydow har idag i Riyadh fört fram regeringens väl kända önskan om respektfulla och goda relationer mellan Saudiarabien och Sverige. Det har skett i samtal mellan Björn von Sydow och Kung Salman bin Abdulaziz al-Saud och Prins Mohammed bin Salman tidigare idag. Vid samtalet har Björn von Sydow framfört denna önskan och svenska regeringens vilja att utveckla de bilaterala relationerna mellan Saudiarabien och Sverige.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Regeringen uppmärksammar Earth Hour

På lördag kväll hålls klimatmanifestationen Earth Hour. För nionde året i rad släcks lampor under en timme världen över för att uppmärksamma behovet av att agera mot klimatförändringarna. I en film berättar klimat- och miljöminister Åsa Romson om sitt och regeringens engagemang för manifestationen.

Stefan Löfven vid Sveriges ambassad i Peking. Statsminister Stefan Löfven vid Sveriges ambassad i Peking. Foto: Ambassaden i Peking

Kinabesök fokuserar på handel, mänskliga rättigheter och diplomatiska relationer

Den 27-28 mars besöker statsminister Stefan Löfven Kina. Statsministern är inbjuden att medverka vid Boao Forum for Asia i Hainan och han besöker även Peking. Viktiga delar av besöket är överläggningar med president Xi Jinping respektive premiärminister Li Keqiang.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Magdalena Andersson och Per Bolund presenterade skatteförslag inför budgeten

Vid en presskonferens idag kl. 13.00 presenterade finansminister Magdalena Andersson och biträdande finansminister Per Bolund de förändringar på skatteområdet som kommer att föreslås i vårändringsbudgeten och som kan bli aktuella i budgetpropositionen för 2016.

Ekonomiskt stöd till glasögon för barn och unga

I budgetpropositionen för 2016 avser regeringen att avsätta 120 miljoner kronor per år för att garantera alla barn ekonomiskt stöd till glasögon.
- Alla barn ska kunna vara delaktiga i skolan och på fritiden, oavsett funktionsförmåga, bostadsort eller i vilken ekonomisk situation familjen befinner sig i. Därför är denna satsning på glasögon en viktig markering för barns rättigheter, säger barnminister Åsa Regnér.

Alla notiser
Regeringens politik
Statsminister Stefan Löfven presenterade regeringsförklaringen
i riksdagen den 3 oktober 2014.

Vårbudget 2015


Den ekonomiska vårpropositionen och vårändringsbudgeten lämnas till riksdagen den 15 april.
Tillsammans för unga i jobb
Ingen ska börja sitt vuxna liv i arbetslöshet.
Din resa utomlands
Utrikesdepartementets avrådan från resor, information om visering och länkar till Sveriges ambassader och konsulat.

Senaste publikationer