Arkiv: Mandatperioden 6 oktober 2006–4 oktober 2010

Cecilia Schelin Seidegård ny landshövding på Gotland

Regeringen har i dag utsett Cecilia Schelin Seidegård till ny landshövding på Gotland från och med den 1 januari 2010 till och med den 31 december 2015.

- Det är glädjande att ha utsett en så kvalificerad person som Cecilia Schelin Seidegård till landshövding. Cecilia Schelin Seidegård har chefsmeriter både från den privata sektorn i läkemedelsindustrin och i offentligt styrda organisationer som sjukhusdirektör och har dessutom koppling till Gotland. Det talar för att hon kommer att kunna leda länsstyrelsen på Gotland på ett bra sätt, säger kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell.


Cecilia Schelin Seidegård var under åren 2004-2007 sjukhusdirektör för Karolinska Universitetssjukhuset och dessförinnan vd på Huddinge Universitetssjukhus. Hon var som sjukhusdirektör ansvarig för sammanslagningen av dessa två 2004. Dessförinnan arbetade hon i 14 år inom FOU i Astra Zeneca.


- Det är roligt att få ta sig an en så spännande utmaning som att vara landshövding på Gotland. Jag tror att jag med min bakgrund som chef i både privat och offentlig verksamhet har något att bidra med i länsstyrelsens viktiga arbete för Gotlands utveckling, säger Cecilia Schelin Seidegård.


Cecilia Schelin Seidegård är född 1954. Åren 1965-1973 bodde hon på Gotland. Cecilia Schelin Seidegård är fil dr i biokemi och är för närvarande bl.a. ordförande i Systembolaget AB och Kungliga Tekniska Högskolan.


Kontakt

Mia Widell
Pressekreterare hos Mats Odell
Anna-Carin Johansson
Landshövdingens sekreterare
0498-292111