Sverige - det nya matlandet

Sweden - the new culinary nation, in English

Jakten på Årets Matlandethuvudstad 2015 är igång

För femte året i rad utlyser Landsbygdsdepartementet tävlingen Årets Matlandethuvudstad. Tävlingen är ett sätt att uppmärksamma all den kreativitet som finns kring lokal och regional mat och det arbete som bedrivs runt om i Sverige för att skapa jobb och tillväxt med maten som utgångspunkt. Sista ansökningsdag är den 20 augusti.

Foto: Bertil Strandell/Folio Foto: Bertil Strandell/Folio

Nyheter från Matlandet i juni

I juni månads nyhetsbrev om Sverige - det nya matlandet kan du läsa mer om Matlandetkonferensen i Jokkmokk, om positiva trender för skolmaten och att 300 matprodukter från hela Sverige har potential att att få någon av EU:s skyddade beteckningar.

Sinnenas mat i Jokkmokk

Matlandetkonferensen 2014 i Jokkmokk Foto: Regeringskansliet

Den 10-11 juni anordnades Matlandetkonferensen i Matlandethuvudstaden Jokkmokk på temat sinnenas mat. Förutom paneldiskussioner och seminarier fick deltagarna ta del av den samiska matkulturen och dess smaker med en stark koppling till skogen, fjället och vattnet.

Halvtid i Matlandet

År 2008 formulerades visionen om Sverige - det nya matlandet med den övergripande målsättningen att Sverige ska bli bäst på mat i Europa. Nu har arbetet med Matlandet kommit halvvägs mot slutåret 2020. I faktabladet Halvtid i Matlandet så lyfter vi fram några exempel på
vad som har gjorts så här långt.

Alla notiser