Rally Sweden 2011 har kört igång

Den 10-11 februari deltar infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i Rally Sweden. Tillsammans med landshövdingen i Värmland, Eva Eriksson, invigde hon i går det svenska VM-rallyt på Färjestadstravet i Karlstad. Rally Sweden är årets första VM-deltävling i rally.

Rally Sweden, eller som det fortfarande heter i folkmun Svenska Rallyt, lockar tusentals åskådare, tävlingsförare i världseliten, branschfolk och media.

- Det är en fantastisk folkfest. Hela Värmland engagerar sig och gäster blir vänligt bemötta. Detta är ett fantastiskt sätt att sälja Sverige som turistmål, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

- Med rally och motorsport på elitnivå utvecklas teknik, kunskap och innovation som även kommer oss vanliga förare till godo vartefter, fortsätter Catharina Elmsäter-Svärd.

Svenska Rallyt till Midnattssolen hette tävlingen när den först kördes på de svenska sommarvägarna år 1950. Fram till 1965 fortsatte tävlingen att köras på sommaren, men det året flyttades tävlingen till vintern och det blev början till dagens tävling. I dag är Rally Sweden den enda rallytävlingen i VM-serien som sker på snö.

Ansvarigt statsråd

Ansvarigt departement