Catharina Elmsäter-Svärd deltog vid konferens i Leipzig

Den 26 maj deltog infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd i konferensen International Transport Forum. Konferensen samlar årligen länder från hela världen för att diskutera transportrelaterade frågor. Årets konferens hade temat "Transport for Society".

Vid konferensen medverkade Catharina Elmsäter-Svärd bland annat i en paneldebatt om trafiksäkerhet. I samband med konferensen träffade infrastrukturministern USA:s statssekreterare för transportfrågor, John Porcari för ett bilateralt möte.

- ITF är ett bra tillfälle att utbyta kunskaper och erfarenheter mellan länder. Den nya teknik som nu utvecklas är ett verktyg för att uppnå bättre trafiksäkerhet. Vi får dock aldrig glömma att i botten finns det mänskliga agerandet som skiljer sig mellan individer. Därför måste alltid interaktionen mellan människa och maskin analyseras och balanseras, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Ministern fick också som utvald testperson i e-safety demonstrations testköra en av deras bilar.

- Jag fick verkligen uppleva hur bilen bromsade innan jag själv gjorde det. Det är ju ett behov som ofta uppkommer i storstäder när någon fotgängare kliver ut i gatan.