Vietnamesisk informations- och kommunikationsminister på besök

I dag, torsdag den 1 mars träffade infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd den vietnamesiske informations- och kommunikationsministern Nguyen Bac Son.

Vietnams informations- och kommunikationsminister Nguyen Bac Son och infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Foto: Andia Ghafouri/Näringsdepartementet

Bac Son besöker Sverige på inbjudan av Ericsson. Den vietnamesiska regeringen håller på att bygga upp landets infrastruktur vad gäller it- och telekom och har stort intresse av vad Sverige gör och vad svenska företag kan erbjuda. Programmet innehåller också besök på Transportstyrelsen och avslutas med besök på Hovet - det vill säga ishockeymatchen mellan AIK - Luleå.

- Vietnam har stora utmaningar framför sig när det gäller framkomlighet och trafiksäkerhet. Utbyggnad av mobil- och internetnäten är viktiga dels ur demokratiperspektiv, dels ett verktyg för att klara utmaningen som ligger i att klara bättre framkomlighet och säkerhet, inte minst på väg. Det är givetvis spännande och glädjande att de vänder sina blickar mot Sverige för att lära sig och hämta inspiration, sa Catharina Elmsäter-Svärd.

Ministrar med delegationer. Foto: Andia Ghafouri/Näringsdepartementet