Nyhetsartikel, 7 april 2011

Erik Ullenhag talare på MIPEX-seminarium

Onsdagen den 6 april 2011 var integrationsministern en av inledningstalarna vid ett MIPEX-seminarium som anordnats av bland annat British Council och Röda Korset.

Erik Ullenhag i profil

Erik Ullenhag menade att hela Europa står inför stora utmaningar vad gäller integrationspolitiken i hela Europa.

- Har man haft turen att födas i Sverige har man också vissa skyldigheter mot andra och får vara solidarisk. Vi måste fortsätta vara toleranta och öppna även om inte andra länder är det.

Det är aldrig framgångsrikt att ha ett stängt samhälle.

- För att kunna konkurrera med växande ekonomier som Kina, Brasilien och Indien måste vi vara öppna. Och vi behöver alla som vill och kan arbeta, fortsatte han.

MIPEX logotyp på fotad skylt

- Det är glädjande med Sveriges topplacering och att vi fått höga poäng för vårt integrationsarbete på både arbetsmarknadsområdet och utbildningsområdet. Dessa två områden är avgörande för en lyckosam integration. Men vi ska inte lura oss att tro att integrationen därmed är löst. Det återstår flera utmaningar, sa Erik Ullenhag.

MIPEX

Migrant Integration Policy Index, MIPEX, är ett interaktivt verktyg som används för att utvärdera, jämföra och förbättra integrationspolitiken i de länder som jämförs; EU-länderna, Norge, Schweiz, Kanada och USA. I februari kom den tredje utgåvan som placerade Sverige i topp.

Kontakt

Lena Hallerby
Pressekreterare hos Erik Ullenhag
cell 070-301 47 90
e-post till Lena Hallerby