Arkiv: Mandatperioden 5 oktober 2010–2 oktober 2014

Dan Eliasson ny generaldirektör för Försäkringskassan

Regeringen har utsett Dan Eliasson till ny generaldirektör för Försäkringskassan. Han är i dag generaldirektör för Migrationsverket och tillträder sin nya tjänst den 1 oktober.

- Dan Eliasson övertar ansvaret för en viktig myndighet med stora utmaningar framför sig. Att vara generaldirektör för Försäkringskassan är ett av den svenska välfärdspolitikens finaste jobb, säger socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.


- Det känns stort och hedrande att få regeringens förtroende att tillsammans med Försäkringskassans medarbetare få fortsätta utveckla och administrera ett av världens bästa välfärdssystem, säger Dan Eliasson.


Fakta:

Dan Eliasson är 50 år gammal och jur. kand från Uppsala Universitet. Han är sedan 2007 generaldirektör för Migrationsverket. Han har tidigare varit bland annat statssekreterare, internationell chefsförhandlare och ambassadör i Regeringskansliet.


Nuvarande generaldirektör Adriana Lender kommer efter den 1 oktober fram tills hennes förordnande går ut den 31/12-2011 vara generaldirektör inom Regeringskansliet.


För kontakt med Dan Eliasson kontakta Staffan Karlsson, presschef på Försäkringskassan på 010-119 82 31.


För kontakt med Ulf Kristersson kontakta Fredrik Johansson på 070-615 23 34.


Kontakt

Fredrik Johansson
Pressekreterare hos Ulf Kristersson
Staffan Karlsson
Presschef på
Försäkringskassan
010-119 82 31