Utbildning och forskning

English
Kambodjas utbildningsminister, Dr. Hang Chuon Naron och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning Kambodjas utbildningsminister, Dr. Hang Chuon Naron och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning. Foto: Mikael Lundgren/ Regeringskansliet

Helene Hellmark Knutsson träffar Kambodjas utbildningsminister

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, träffar idag Kambodjas utbildningsminister, Dr. Hang Chuon Naron, för ett möte på Utbildningsdepartementet. Detta för att diskutera högre utbildning och forskning.

Helene Hellmark Knutsson träffar svensk nobelpristagare i New York

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, är i dag i New York. Där får Hellmark Knutsson bland annat en rundtur på Rockefeller University av Dr. Torsten Wiesel, svensk nobelpristagare och tidigare rektor vid universitetet.

Helene Hellmark Knutsson träffar John Kerry

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, är i Washington med anledning av att Sverige igår signerade ett nytt polarforskningsavtal med USA. I dag träffar Helene Hellmark Knutsson bland andra USA:s utrikesminister John Kerry på en mottagning för medlemsländerna i Arktiska rådet.

Avtalet skrivs under Forskningsavtalet skrivs under. Foto: Klas-Herman Lundgren/ Regeringskansliet

Nytt forskningsavtal mellan Sverige och USA

Idag signerar Sverige, via Polarforskningssekretariatet, ett nytt forskningsavtal med USA. Avtalet kommer resultera i två stora gemensamma forskningsexpeditioner till Arktis och positiva synergieffekter för svensk polar- och klimatforskning.

Alla notiser
Bild på vårbudgeten med rosett

Vårbudget

Den 15 april lämnade regeringen 2015 års ekonomiska vårproposition och Vårändringsbudgeten för 2015 till riksdagen.
Tillträdessidan

Tillträdessidan


Regler för tillträde till högre utbildning i Sverige.

PIAAC - En undersökning av vuxnas kunnande


PIAAC är en internationell undersökning om vuxnas läs- och matematikkunskaper som även tittar på hur människor använder sina kunskaper i vardagen.