Miljö- och energidepartementet

English

Inbjudan: Presentation av New Climate Economy-rapporten

Torsdagen den 5 mars kl 15-16 presenteras rapporten The New Climate Economy vid ett seminarium i Riksdagen. Klimat- och miljöminister Åsa Romson, tillsammans med Minister för strategi- och framtidsfrågor Kristina Persson, deltar. Vid seminariet diskuteras vad rapporten innebär för det fortsatta klimatarbetet.

Läs mer om seminariet och anmäl dig nedan. Antalet platser är begränsat, först till kvarn. Journalister anmäler sig via separat länk.

Årets första ministermöten om energi och miljö i EU

Den 5 och 6 mars hålls ministermöten för energi- och miljöfrågor i Bryssel, de första under det nytillträdda lettiska ordförandeskapet i EU. Ibrahim Baylan deltar på mötet om energi den 5 mars och Åsa Romson på mötet om miljö den 6 mars.

På energirådsmötet diskuteras för första gången kommissionens förslag om att etablera en energiunion. En politisk debatt kommer också att hållas om utvecklingen av EU:s energiinfrastruktur. På miljörådsmötet kommer ministrarna bland annat att diskutera två FN-förhandlingar som avgörs under 2015: de nya globala hållbarhetsmålen och det nya globala klimatavtalet.

Steg framåt i klimatförhandlingarna

Årets första förhandlingssession i de internationella klimatförhandlingarna har under veckan ägt rum i Genève. Uppgiften för förhandlarna som samlats var att fram en förhandlingstext att utgå ifrån i de fortsatta förhandlingarna under året, något som mötet också lyckades med.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Åsa Romson berättar om regeringens syn på vargförvaltning

Nyligen presenterade regeringen sin politik för en långsiktigt hållbar förvaltning av vargstammen. I en kort filmad intervju berättar klimat- och miljöminister Åsa Romson om regeringens syn på vargförvaltningen och vilka åtgärder regeringen vill genomföra.

Regeringen vill förbättra fjällsäkerheten med lavinprognoser

Varje vinter sker flera allvarliga lavinolyckor i Sverige. De flesta olyckorna drabbar människor som på fritiden söker sig till brant fjäll- och bergsterräng. För att förbättra säkerheten får Naturvårdsverket i uppdrag att etablera ett lavinprognosprogram för den svenska fjällkedjan.

- Sverige är ett fantastiskt fjälland och det är glädjande att många utnyttjar detta för rekreation. Samtidigt vistas allt fler människor i lavinterräng. Lavinprognoser är därför en viktig hörnsten i det nationella fjällsäkerhetsarbetet, säger klimat- och miljöminister Åsa Romson.

Alla notiser
Mar 4

Kontakta oss

Miljö- och energidepartementet work Tegelbacken 2 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till Miljö- och energidepartementet Mer kontaktinformation
Miljö- och energidepartementet samordnar regeringens miljö- och energipolitik. Departementets ansvarsområden är klimat, hållbar utveckling, biologisk mångfald, kemikalier, kretslopp, natur- och skogsvård, havsmiljö, energi, strålskydd och kärnsäkerhet samt internationellt miljösamarbete.
Följ oss på Twitter!