Miljö- och energidepartementet

English

Åsa Romson: "Tempot i klimatanpassningen måste höjas"

Klimat- och miljöminister Åsa Romson tog idag emot SMHI:s rapport om klimatanpassning, med förslag på hur arbetet ska kunna vidareutvecklas. Ökad risk för skyfall, översvämningar, värmeböljor, skred och ras är några av de utmaningar som vårt samhälle står inför när klimatet förändras.

Årets första ministermöten om energi och miljö i EU

Den 5 och 6 mars hålls ministermöten för energi- och miljöfrågor i Bryssel, de första under det nytillträdda lettiska ordförandeskapet i EU. Ibrahim Baylan deltar på mötet om energi den 5 mars och Åsa Romson på mötet om miljö den 6 mars.

På energirådsmötet diskuteras för första gången kommissionens förslag om att etablera en energiunion. En politisk debatt kommer också att hållas om utvecklingen av EU:s energiinfrastruktur. På miljörådsmötet kommer ministrarna bland annat att diskutera två FN-förhandlingar som avgörs under 2015: de nya globala hållbarhetsmålen och det nya globala klimatavtalet.

Inbjudan: Presentation av New Climate Economy-rapporten

Torsdagen den 5 mars kl 15-16 presenteras rapporten The New Climate Economy vid ett seminarium i Riksdagen. Klimat- och miljöminister Åsa Romson, tillsammans med Minister för strategi- och framtidsfrågor Kristina Persson, deltar. Vid seminariet diskuteras vad rapporten innebär för det fortsatta klimatarbetet.

Seminariet är fullsatt men går att se i efterhand här på regeringen.se.

Steg framåt i klimatförhandlingarna

Årets första förhandlingssession i de internationella klimatförhandlingarna har under veckan ägt rum i Genève. Uppgiften för förhandlarna som samlats var att fram en förhandlingstext att utgå ifrån i de fortsatta förhandlingarna under året, något som mötet också lyckades med.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Åsa Romson berättar om regeringens syn på vargförvaltning

Nyligen presenterade regeringen sin politik för en långsiktigt hållbar förvaltning av vargstammen. I en kort filmad intervju berättar klimat- och miljöminister Åsa Romson om regeringens syn på vargförvaltningen och vilka åtgärder regeringen vill genomföra.

Alla notiser
Mar 5
  • Deltar i TTE-råd, Bryssel

  • Seminarium om New Climate Economy-rapport

Kontakta oss

Miljö- och energidepartementet work Tegelbacken 2 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00
e-post till Miljö- och energidepartementet Mer kontaktinformation
Miljö- och energidepartementet samordnar regeringens miljö- och energipolitik. Departementets ansvarsområden är klimat, hållbar utveckling, biologisk mångfald, kemikalier, kretslopp, natur- och skogsvård, havsmiljö, energi, strålskydd och kärnsäkerhet samt internationellt miljösamarbete.
Följ oss på Twitter!