Landsbygdsdepartementet

English

Eskil Erlandsson besöker Småland

Onsdagen den 20 augusti besöker landsbygdsminister Eskil Erlandsson Småland. Ett dialogmöte om skogen, besök på en mjölkgård samt ett kvällmöte i Bromboda Bygdegård står på ministerns agenda för dagen.

Vilken stad blir Matlandethuvudstad 2015?

Den 20 augusti är sista dagen att nominera din stad till tävlingen Årets Matlandethuvudstad 2015. Tävlingen är ett sätt att uppmärksamma all den kreativitet som finns kring lokal och regional mat och det arbete som bedrivs runt om i Sverige för att skapa jobb och tillväxt med maten som utgångspunkt.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

300 miljoner till skogsbrandsdrabbade kommuner

För att stötta kommuner samt jord- och skogsägare som berörs av den stora skogsbranden i Västmanland enades regeringen på måndagen om att tillföra medel till kommunerna samt vidta ett antal ytterligare åtgärder.

Försvarsministern och landsbygdsministern på plats i Ramnäs. Försvarsminister Karin Enström och landsbygdsminister Eskil Erlandsson träffade räddningsledningen och länsstyrelsen på plats i Ramnäs under tisdagen. Foto: Madeleine van der Veer/Regeringskansliet

Skogsbranden i Västmanland

Ett stort område i Salatrakten i Västmanland är sedan i torsdags drabbat av skogsbrand. Branden sprider sig fortfarande och läget är allvarligt. Länsstyrelsen i Västmanland har räddningstjänstansvaret för insatsen där räddningstjänster från flera län, personal från Försvarmakten, Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB) liksom andra berörda myndigheter och frivilliga medverkar. Regeringen följer noga utvecklingen.

Uppdaterad information finns på Krisinformation.se

Alla notiser

Landsbygdsdepartementet ansvarar för

landsbygdsfrågor vilket omfattar landsbygdsutveckling, jordbruk och miljöfrågor inom jordbruket, skogsbruk, fiske, rennäring, samefrågor, trädgårdsnäring, djurskydd, livsmedel, jakt och viltvård samt högre utbildning och forskning inom de areella näringarna.

Detta har regeringen gjort under mandatperioden.

Sverige - det nya matlandet


Regeringens vision om Sverige och maten.

Kontakta oss

Landsbygdsdepartementet work Fredsgatan 8 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-20 64 96
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ oss på Twitter!

Senaste publikationer