Landsbygdsdepartementet

English
Lapp som det står Växjö på Foto: Johanna Dahlin/Regeringskansliet

Växjö är Årets Matlandethuvudstad 2015

I hård konkurrens med fyra andra finaliststäder utses Växjö till Årets Matlandethuvudstad 2015. Det är Expertrådet för Matlandet som agerar jury i tävlingen. Växjö kommer att ta över efter Jokkmokk som innehar titeln under hela 2014.

Erlandsson: mer bredband på landsbygden

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson deltar vid invigningen av Älmeboda Fiber i Tingsryd lördagen den 13 september.
- Att ha tillgång till en bra uppkoppling och ett väl utbyggt bredband är oerhört viktigt för en levande landsbygd. Jag vill se mer bredband på landsbygden, och vi i regeringen satsar på utbyggnaden så att alla ska få tillgång till en bra uppkoppling, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Expertrådet utser Årets Matlandethuvudstad

Landsbygdsminister Eskil Erlandssons Expertråd för Matlandet träffas i Stockholm torsdagen den 11 september. Expertrådet kommer bland annat att utse Årets Matlandethuvudstad 2015 samt tala om skolmat.

Nyheter från Skogsriket

Arbetet med skogsbranden i Västmanland, ett lantbruksråd vid den svenska ambassaden i Beijing och fyra röster från skogsbrukssektorn om jämställdhet. Det är exempel från september månads nyhetsbrev.

Alla notiser

Landsbygdsdepartementet ansvarar för

landsbygdsfrågor vilket omfattar landsbygdsutveckling, jordbruk och miljöfrågor inom jordbruket, skogsbruk, fiske, rennäring, samefrågor, trädgårdsnäring, djurskydd, livsmedel, jakt och viltvård samt högre utbildning och forskning inom de areella näringarna.

Detta har regeringen gjort under mandatperioden.

Sverige - det nya matlandet


Regeringens vision om Sverige och maten.

Kontakta oss

Landsbygdsdepartementet work Fredsgatan 8 postal 103 33 Stockholm Telefon work 08-405 10 00 Fax fax 08-20 64 96
e-post till departementet Mer kontaktinformation
Följ oss på Twitter!