UD i Almedalen 2012

Efter förra årets succé återvänder UD till Almedalsveckan i Visby i sommar. Vi bjuder på ett spännande seminarium om den arabiska vårens följder, diskussioner om hur den svenska deckarvågen påverkar Sverigebilden och en hel del annat.

Foto: Gunnar Seijbold/Regeringskansliet

Det nya Mellanöstern - fortsatt ekonomisk ökenvandring eller spirande demokratiska ekonomier?

Välkommen till en rykande aktuell diskussion om demokrati, mänskliga rättigheter, handel och tillväxt ett år efter den arabiska våren. Möt utrikesminister Carl Bildt, biståndsminister Gunilla Carlsson och handelsminister Ewa Björling på UD:s seminarium i Almedalen 2012.
Upprinnelsen till upproren i arabvärlden kom från en uppgiven ung generation som drömde om ett bättre samhälle. Brist på frihet och demokrati i kombination med massarbetslöshet och fattigdom skapade grogrunden för den arabiska våren. Hur ser prognosen ut för länderna idag?
Utgångspunkten för samtalet kommer vara den nyligen publicerade rapporten "After the Spring", som tagits fram av det amerikanska Brookingsinstitutet i samarbete med svenska Utrikesdepartementet. Rapportens författare analyserar där de ekonomiska utmaningar som arabländerna står inför.

Tid och plats

Onsdagen den 4 juli klockan 13:00-14:30.

Mötesplats Sverige i världen, Gotlandsbolagets gårdsplan vid Almedalen, Donnersgatan 6.

Hur påverkar deckarsuccéerna bilden av Sverige?

Bild: Norstedts

De svenska deckarsuccérna avlöser varandra och störst av alla är Millennium-trilogin, som tagit både läsare och biopublik med storm. Hur formas Sverigebilden av dessa bästsäljare? Hur påverkas besöksnäringen? Häng med på en intressant diskussion och lyssna på både Sverigefrämjare och filmexperter.

Kom och lyssna på Annika Rembe, generaldirektör för Svenska Institutet, Gabriella Augustsson, press- och kommunikationsråd på Sveriges ambassad i Washington, Ingrid Rudefors, filmkommissionär på Filmregion Stockholm-Mälardalen och Ulrika Hallesius från VisitSweden. Moderator är Fredrik Wetterqvist, ämnesråd på UD.

Tid och plats

Onsdagen den 4 juli 2012 klockan 11.00-12.00.

Mötesplats Sverige i världen, Gotlandsbolagets gårdsplan vid Almedalen, Donnersgatan 6.