Arkiv: Mandatperioden 5 oktober 2010–2 oktober 2014

Sverige värd för informellt nordiskt-afrikanskt ministermöte i Skåne

Nästa vecka, måndagen den 5 september och tisdagen den 6 september, är Sverige värd för ett informellt utrikesministermöte mellan de nordiska länderna och elva afrikanska länder på Örenäs slott, söder om Helsingborg. Utrikesminister Carl Bildt är värd för mötet och handelsminister Ewa Björling och biståndsminister Gunilla Carlsson deltar också.

Vid mötet kommer ministrarna att diskutera ekonomisk utveckling och tillväxt mot bakgrund av den starka ekonomiska utvecklingen i flera länder i Afrika, frihet på nätet, demokrati och statsbyggnad samt andra aktuella frågor.


Utrikesminister Carl Bildt är värd för mötet. Från Sverige deltar också handelsminister Ewa Björling och biståndsminister Gunilla Carlsson. Från övriga länder deltar utrikesministrarna (alternativt annan representant) från Norge, Danmark, Finland, Island och Benin, Botswana, Ghana Lesoto, Mali, Moçambique, Nigeria, Senegal, Sydafrika, Tanzania och Djibouti.


Det är i år tionde gången som ett informellt nordiskt-afrikanskt ministermöte arrangeras av det här slaget. Värdskapet har växlat mellan att vartannat år stå i ett afrikanskt land, vartannat år i ett nordiskt.


Pressträff

Efter mötet äger en pressträff rum med utrikesminister Carl Bildt och biståndsminister Gunilla Carlsson. Medtag pressleg.

Tid och plats

Tisdag 6 september, cirka klockan 12.15
Örenäs slott, Landskrona


Kontakt

Anna Charlotta Johansson
work 08-405 00 00
Sebastian Tham
Pressekreterare
Monica Enqvist
Pressekreterare
work 08-405 10 00