Reseinformation Tunisien

UD avråder inte längre från resor till Tunisien (2011-04-06)

Med anledning av det stabilare säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet inte längre från resor till Tunisien.

Brottslighet

Brottslighet riktad mot utlänningar förekommer i relativt liten omfattning i Tunisien. Det finns ändå anledning för turister att vara på sin vakt för ficktjuvar och snattare. Allmänt taget är det klokt att vara normalt försiktig och uppmärksam.

Trafik

Den största faran för en turist i Tunisien är trafiken, som kan upplevas som kaotisk. De tunisiska taxibilarna är oftast utrustade med taxameter. Var beredd på att taxichaufförerna inte alltid hittar fram, inte ens med hjälp av karta.

Kulturbundna regler

Den som reser till Tunisien bör notera kulturskillnaderna och bekanta sig med landets sedvänjor redan innan sin resa. Kvinnor bör undvika att röra sig ensamma efter mörkrets inbrott. Tunisien är ett av de mest liberala arabländerna och det är inte särskilt svårt för en europé att respektera de lokala kulturella bestämmelserna.

År 2011 infaller Ramadan 1 augusti och en månad framåt.

Bra att veta

För öppet homosexuellt umgänge kan man i Tunisien dömas till fängelsestraff om upp till 2 år.

Tunisien har en strikt narkotikalagstiftning. Redan innehav av en liten mängd narkotika kan leda till fängelsestraff och för allvarligare narkotikabrott kan man dömas till 20 års fängelse.

Det är förbjudet att fotografera presidentens residens och arbetslokaler.

Den Stockholmsbaserade ambassadören för Tunisien följer hur säkerhetsläget utvecklas och uppdaterar vid behov reseinformationen.