Från och med
 -
Till och med
Visar 871-880 av de 3351 senaste notiserna
Lena Ek och Gunilla Carlsson Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Upptaktsmöte om livsstil och nya lösningar

Den 5 mars står miljöminister Lena Ek och biståndsminister Gunilla Carlsson som värdar för ett upptaktsmöte inför regeringens internationella konferens Stockholm+40 - Partnership Forum for Sustainable Development. Vid mötet kommer ministrarna att presentera konferensens tre huvudteman: hållbara innovationer, hållbar produktion och hållbar livsstil. Medverkar gör även en panel med bland andra Johan Rockström, professor Stockholm Resilience Center och Thomas Sterner, professor Handelshögskolan i Göteborg.

Carl Bildt talar vid FN:s råd för mänskliga rättigheter. Foto: UN Photo Carl Bildt talar vid FN:s råd för mänskliga rättigheter, Kina begär ordet. Foto: UN Photo

Följ debatten om yttrandefrihet på nätet vid FN:s råd för mänskliga rättigheter

FN:s råd för mänskliga rättigheter inleder i dag sin 19:e ordinarie session i Genève. Utrikesminister Carl Bildt deltar vid sessionens högnivåsegment och håller Sveriges anförande i rådet.

Carl Bildt deltar även i den paneldiskussion om yttrandefrihet på internet som genomförs på svenskt initiativ. Det är första gången som frågan om friheten på nätet lyfts på FN:s agenda för mänskliga rättigheter och debatten kan följas genom en webbsändning från FN i Genève. Debatten kan följas direkt. Använd länken och bläddra fram till kanal 12 i högerkanten.

Stabil ökning av svensk export trots stormig världsekonomi

Sveriges utrikeshandel står stadig trots en stormig omvärldsekonomi. Färska siffror visar på en stabil ökning av varuexporten under 2011.
- Det är glädjande att svenska företag fortsätter att prestera så bra med tanke med de utmaningar som den globala ekonomin fortfarande brottas med, säger handelsminister Ewa Björling.

Samtal om Twitter vid ett #Jan25-möte vid UN Plaza i San Francisco, 29 januari 2011. Foto: Steve Rhodes/Flickr (CC) Samtal om Twitter vid UN Plaza i San Francisco, 29 januari 2011. Foto: Steve Rhodes/Flickr (CC)

FN lyfter frågan om yttrandefrihet på internet genom svenskt initiativ

FN:s råd för mänskliga rättigheter inleder i dag sin 19:e ordinarie session i Genève. Utrikesminister Carl Bildt deltar vid sessionens högnivåsegment och håller Sveriges anförande i rådet onsdagen den 29 februari. Samma dag deltar Carl Bildt även i den paneldiskussion om yttrandefrihet på internet som genomförs på svenskt initiativ. Det är första gången som frågan om friheten på nätet lyfts på FN:s agenda för mänskliga rättigheter.

Intervju:

Olof Ehrenkrona, rådgivare till Carl Bildt, och Johan Hallenborg, folkrättsjurist på UD, ger en bakgrund till paneldiskussionen i Genève på onsdag och Sveriges engagemang för friheten på nätet.

Twitter:

Under sessionen i FN:s råd för mänskliga rättigheter twittrar Sveriges representation i Genève på #HRC19 och #fxinternet

Carl Bildt discusses Syria at foreign ministers meeting in Brussels

On Monday 27 February, EU foreign ministers will be meeting in Brussels. The agenda will include Syria and tougher sanctions against the country. The situation in Egypt and the Middle

Syrien fortsatt på dagordningen - Carl Bildt till utrikesministermöte i Bryssel

Syrien fortsätter att vara på den politiska agendan. Förra veckans möte om Syrien i Tunis handlade om att politiskt öka trycket på regimen i Tunis. I dag är utrikesminister Carl Bildt på plats i Bryssel för att tillsammans med EU:s övriga utrikesministrar diskutera Syrien. På dagordningen står bland annat Syrien och förstärkta sanktioner mot landet. Även situationen i Egypten och Mellanöstern kommer att vara på agendan samt Serbien, Kosovo och situationen i södra Kaukasus.

UD:s förtjänstmedalj till våra medhjälpare i Libyen

Den svenska utrikesförvaltningens kapillära finmaskiga nätverk utgörs av honorärkonsulerna och deras medarbetare. Tre personer som med stor självuppoffring stod upp för svenska intressen och hjälpte utsatta svenskar under inbördeskriget i Libyen dekorerades på fredagen med UD:s förtjänstmedalj av kabinettssekreterare Frank Belfrage.

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

"Näringslivet motorn för hållbar tillväxt" - Rapport om en global vision för hållbar utveckling

- Människan måste stå i centrum och näringslivet är motorn för hållbar tillväxt, sade Gunilla Carlsson i samband med att rapporten "A Future Worth Choosing" lanserades. Det är FN:s högnivåpanel för global hållbarhet som på uppdrag av FN:s generalsekreterare tagit fram rapporten som presenterar en global vision för hållbar tillväxt och välstånd.

Ewa Björling deltar vid presentation av musikbranschens statistik

Handelsminister Ewa Björling håller torsdag den 23 februari ett anförande vid Musiksveriges presskonferens i samband med presentationen av musikbranschens statistik.
- Svensk musikexport bidrar till ökad kännedom om och större nyfikenhet på Sverige i utlandet. Detta är oerhört viktigt i en globaliserad värld där länder tävlar sinsemellan om uppmärksamhet och innebär också att stora värden tillförs vårt land såväl konstnärligt som ekonomiskt, säger Ewa Björling.

Biståndsministern i Liberia för att följa upp det svenska humanitära biståndet

Tisdag-onsdag besökte biståndsminister Gunilla Carlsson Liberia för att bland annat titta närmare på det humanitära arbetet och hur Sveriges humanitära stöd, som bland annat kanaliseras genom FN, kommer människorna till del. Biståndsministern besökte under tisdagen flyktinglägret Solo - ett av fyra flyktingläger i landet - som tar emot flyktingar från Elfenbenskusten.