Från och med
 -
Till och med
Visar 511-520 av de 3342 senaste notiserna

Utfasning av det bilaterala biståndet till Burkina Faso

Regeringen har beslutat att Sveriges bilaterala utvecklingssamarbete med Burkina Faso ska fasas ut fram till år 2016. Beslutet ska ses i ljuset av ambitionerna att kontinuerligt se över, fokusera och effektivisera det svenska bilaterala biståndet.

Forskargruppen presenterade ett projektförslag för framtida arbete om livsmedels- och vattensäkerhet. Foto: Josefin Ekström/ UD

Samtal om framtiden för Arktis

Forskare, läkare och företrädare för industri från bland annat Grönland, Kanada, Ryssland, USA och Sverige samlades igår för att diskutera livsmedels- och vattensäkerheten i Arktis. I maj tar Kanada tar över ordförandeklubban i Arktiska Rådet, och hoppas ta vid där Sverige slutat.

En sista hyllning till Wallenberg

Idag hölls konferensen som markerar slutet för Raoul Wallenberg-året 2012. Under året har otaliga utställningar, seminarier och olika arrangemang i ett femtiotal länder anordnats till minne av den modige svensken som räddade så många liv.
- Allt det som gjorts, sagts, skrivits och tänkts under detta år gör att det i själva verket snarast är ett avstamp för det som ligger framför oss, sa utrikesminister Carl Bildt som var en av talarna vid konferensen.

Gunilla Carlsson kränger kramar tillsammans med Musikhjälpen. Foto: Benjamin Katzeff Silberstein/UD

Hjälpte till hos Musikhjälpen

I söndags avslutades insamlingsgalan Musikhjälpen, som under Sveriges Radios och Sveriges Televisions arrangemang lyckades samla in över 23,3 miljoner kronor för rätten till rent vatten för barn i slummen. Under fredagen var biståndsminister Gunilla Carlsson en av gästerna som fick vara med och bidra till programmet från studion i Malmö.

EU och Singapore överens om omfattande frihandelsavtal

Ett frihandelsavtal av historiska mått har idag nåtts mellan EU och Singapore. Avtalet har förhandlats sedan 2010 och kommer att innebära förbättrade möjligheter för Sveriges och EU:s handel med Singapore. Överenskommelsen innebär att samtliga handelstullar mellan EU och Singapore kommer att vara avskaffade inom fem år.

Olusegun Olutoyin Aganga och Ewa Björling. Foto: Linn Duvhammar/UD

Nigerias handelsminister besökte Sverige

Olusegun Olutoyin Aganga, handelsminister i Nigeria, var nyligen på besök i Sverige. Under torsdagen besökte han UD för att träffa sin svenska motsvarighet Ewa Björling. Nigeria är Sveriges näst största exportdestination söder om Sahara. Investeringsbehov i infrastruktur, på energiområdet och inom IT öppnar upp för nya möjligheter till ökad handel länderna emellan.

Utrikesminister Carl Bildt i Armeniens huvudstad Jerevan. Foto: Erik Zsiga

Carl Bildt med utrikesministerkollegor i Armenien

De bulgariska, polska och svenska utrikesministrarna nådde under fredagen sista anhalten på sin resa i södra Kaukasus. I Armeniens huvudstad Jerevan träffade de presidenten Serzj Sargsian, premiärministern Tigran Sargsian, utrikesministern Edward Nalbandian och ett brett spektra av företrädare för oppositionen.
Samtalen behandlade landets demokratiska utveckling och närmanden till Europa. Utvecklingen i Syrien berördes också. Armenien har en särskild koppling till den pågående konflikten, eftersom det finns en armenisk minoritet i Syrien.

Utrikesminister Carl Bildt på plats i Georgiens huvudstad i Tbilisi. Foto: Erik Zsiga

Bulgarisk-polsk-svenska ministerresan fortsatte till Georgien

Utrikesminister Carl Bildt fortsatte under torsdagen sin rundresa i södra Kaukasus tillsammans med Bulgariens utrikesminister Nickolay Mladenov och Jacek Michalowski, chef för det polska presidentkansliet. Delegationen anlände under onsdagskvällen till Georgiens huvudstad Tbilisi, där den har haft möten med bland andra presidenten, premiärministern och flera andra ministrar samt med företrädare för opposition och det civila samhället.

Resan fortsatte under torsdagskvällen till Armeniens huvudstad, där även Polens utrikesminister Radoslaw Sikorski anslöt.

Nils Daag, Malin Kärre, Klas Molin. Foto: Johan Oedmann och Pawel Flato. Ambassadörerna Nils Daag, Malin Kärre och Klas Molin.

Svenskar på resande fot

Snart kommer en av årets stora helger när många svenskar är ute och reser. Läs intervjuer med Sveriges ambassadörer i Thailand, Egypten och Österrike.

Foto: Erik Zsiga/UD

Utrikesminister Bildt träffade Azerbajdzjans president

Utrikesminister Carl Bildt besökte idag Azerbajdzjans huvudstad Baku för att föra samtal med landets president Ilham Aliyev, utrikesministern Elmar Mammadyarov samt företrädare för det civila samhället och oppositionen i landet. Vid mötena diskuterades bland annat relationerna mellan EU och Azerbajdzjan, inklusive situationen för mänskliga rättigheter och demokrati i landet.