Fredrik Reinfeldt

Statsminister
Statsrådsberedningen

"Sverige ska vara ett land där varje människa ges möjlighet att forma sitt eget liv och sin egen vardag. Där arbete lönar sig och företag uppmuntras så att jobben blir fler. Där välfärden fungerar och finns till stöd då vi behöver den. Det ger ett tryggare, friare och mänskligare samhälle."

Sverigeresor

För att bättre förstå hur politiska beslut påverkar i vardagen är möten med människor runt om i landet en viktig del i regeringens arbete.

Statsministerns resor i Sverige

Kontakta Fredrik Reinfeldt

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Statsråden intervjuas: Fredrik Reinfeldt om politiska prioriteringar och personligt engagemang

Senaste pressmeddelanden, tal och debattartiklar

Apr 16
Fredrik Reinfeldt blir fotograferad av någon med mobilkamera, foto: Martina Huber, Regeringskansliet

Bildarkiv


Bilder fria att använda för press och media.
Turkiets premiärminister och Fredrik Reinfeldt vid en presskonferens.

Statsministern tog emot Turkiets premiärminister


Den 7 november tog statsminister Fredrik Reinfeldt emot Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdoğan. På agendan för överläggningarna stod de bilaterala förbindelserna mellan Turkiet och Sverige, Turkiets reformarbete och förhandlingar om EU-medlemskap samt flera aktuella utrikespolitiska frågor, däribland situationen i Syrien.

Fredrik Reinfeldt tog emot USA:s president Barack Obama


Den 4 september tog Fredrik Reinfeldt emot USA:s president Barack Obama i Rosenbad. Det var det första bilaterala besöket i Sverige från en sittande amerikansk president. Reinfeldt och Obama diskuterade bland annat det ekonomiska läget i världen samt handels-, närings- och klimatpolitik.
Fredrik Reinfeldt och Indonesiens president vid pulpeter op presskonferens

Fredrik Reinfeldt tog emot Indonesiens president Susilo Bambang Yudhoyono


Tisdagen den 28 maj tog statsminister Fredrik Reinfeldt emot Indonesiens president Susilo Bambang Yudhoyono för överläggningar. Vid mötet diskuterades särskilt de bilaterala relationerna mellan Sverige och Indonesien med särskilt fokus på handeln och investeringarna.
John F. Kerry och Fredrik Reinfeldt vid en gemensam presskonferens.

USA:s utrikesminister i Sverige


Tisdagen den 14 maj tog statsminister Fredrik Reinfeldt emot USA:s utrikesminister John F. Kerry i Stockholm för överläggningar. Vid mötet diskuterades aktuella utrikespolitiska frågor, bland annat utvecklingen i Syrien, möjligheterna att få fart på fredsprocessen i Mellanöstern samt det internationella samfundets framtida engagemang i Afghanistan. De diskuterade även förhandlingarna om ett frihandelsavtal mellan EU och USA.

Intervjuer och reportage


Bildreportage från Fredrik Reinfeldts möten och resor.
Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Fredrik Reinfeldt talade och svarade på frågor på studentafton i Lund


Tisdagen den 7 maj var statsminister Fredrik Reinfeldt inbjuden att tala vid den traditionsenliga Statsministerafton som Akademiska Föreningen i Lund anordnar. Den första Statsministeraftonen hölls 1934 med Per Albin Hansson.
Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Ordföranden för Afrikanska Unionens kommission träffade statsministern


Ordföranden för Afrikanska Unionens kommission Dr. Dlamini-Zuma träffade statsministern och biståndsministern för ett kort artighetsbesök. Dr. Dlamini-Zuma tackade för det långa och betydelsefulla svenska stödet till den Afrikanska Unionen och redogjorde för AU-kommissionens kommande prioriterade arbetsområden bl.a. ökade satsningar på agribusiness, ungdomars utveckling, infrastruktur, kvinnor, konfliktförebyggande och fred samt demokrati/governance. Därutöver gicks situationen i några av konfliktländerna i Afrika igenom.
Fredrik Reinfeldt besökte Väderstad

Fredrik Reinfeldt besökte Väderstad


Onsdagen den 20 mars 2013 besökte statsminister Fredrik Reinfeldt Väderstad-Verken i Mjölby kommun. Han träffade representanter för företaget och fick ta del av verksamheten.
Fredrik Reinfeldt och Anders Fogh Rasmussen

Möte med Nato:s generalsekreterare


Statsminister Fredrik Reinfeldt hade den 14 januari 2013 överläggningar med Natos generalsekreterare Anders Fogh Rasmussen som just deltagit vid Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Vid mötet diskuterades bland annat utvecklingen i Afghanistan med fokus på transitionsprocessen och den internationella närvaron efter utfasningen av ISAF 2014. De talade också om Sveriges partnerskap med Nato, bland annat Sveriges och Finlands planerade medverkan i flygövervakningen över Island i början av 2014. Den alltmer oroande utvecklingen i Syrien berördes liksom situationen i Mali.