Göran Hägglund

Socialminister
Socialdepartementet

"Ett av mina viktigaste mål är att förbättra tillgängligheten i vården. Jag vill korta vårdköerna och ta bort hinder så att vi kan få fler aktörer inom vård- och omsorgssektorn. Med fler aktörer ökar patienternas valfrihet och möjlighet att jämföra kvaliteten i vården. Patienterna - inte systemen - ska vara i centrum för den svenska sjukvården."


Webbintervju: Göran Hägglund om sitt uppdrag

Kontakta Göran Hägglund

Johan Ingerö Presschef hos Göran Hägglund
Telefon work 08-405 45 21
Mobiltelefon cell 072-523 02 64
Anders Gustafsson Pressekreterare hos Göran Hägglund
Telefon work 08-405 32 66
Mobiltelefon cell 072-249 72 07

Regeringen tillsätter samordnare för Life Science-sektorn

Regeringen har beslutat att tillsätta Susanne Ås Sivborg som samordnare för Life Science-sektorn i Sverige. Resultatet av arbetet ska ligga till grund för den Life Science-strategi som regeringen ska ta fram i höst.
- Detta är en jätteviktig satsning som kommer att få stor betydelse för både Life Science-området och Sverige som forskningsnation, säger socialminister Göran Hägglund.

Senaste pressmeddelanden, tal och debattartiklar

Okt 2

Göran Hägglund firar Ågrenskas 100-årsjubileum


Tillsammans med bland andra drottning Silvia firar Göran Hägglund måndagen den 26 maj Ågrenskas 100-årsjubileum i Göteborg.

Hälsoministrar möttes


Norska hälsoministern Bent Høie med delegation besökte socialminister Göran Hägglund på Socialdepartementet, måndagen 3 april. Vid mötet utbyttes erfarenheter om hälso- och sjukvårdsområdet.

Regeringen ger stimulansmedel till landsting och kommuner för insatser mot psykisk ohälsa

Samtliga landsting och 276 av landets kommuner får tar del av totalt 630 miljoner kronor i stimulansmedel för sitt utvecklingsarbete inom området psykisk ohälsa.
- Psykisk ohälsa är en av vår tids stora utmaningar. Regeringen och SKL har tillsammans arbetat för att förbättra vården för de personer som drabbas av psykisk ohälsa. Det att därför glädjande att se att kommuner och landsting gör viktiga framsteg i sitt arbete med att möta de behov som finns, säger Göran Hägglund.

Bilder på Göran Hägglund


Bilder fria att använda för press och media

Insatser inom Göran Hägglunds ansvarsområden


Ta del av regeringens större politiska initiativ och beslut sedan 2010:

Göran Hägglund på kristdemokraterna.se


På Kristdemokraternas webbplats kan du läsa mer om Göran Hägglund, hans idéer och vad han jobbar för.