Maria Larsson

Barn- och äldreminister
Socialdepartementet

"Min vision är att det ska bli lättare att leva i Sverige. Barn ska kunna ha en trygg uppväxt med närvarande vuxna och utan droger. Personer med funktionsnedsättning ska kunna delta i samhällsliv och arbetsliv. Och när man bli äldre ska man kunna fortsätta att vara den person man varit tidigare."

Webbintervju: Maria Larsson om sitt uppdrag

Stärka barns rättigheter

"Barn är kloka. Barn har rätt till en trygg uppväxt. Barnkonventionen, som betonar både familjens betydelse för trygghet och barns rätt att få komma till tals, bör få en starkare ställning i vårt land."

Värdigt liv i äldreomsorgen

"Det är hög tid för ett tankeskifte när det gäller äldre personer i samhället. Politiken behöver riva alla hinder för äldres deltagande i samhällsliv och arbetsliv. Min vision är att man ska kunna fortsätta att vara den person man alltid varit, även när man behöver äldreomsorg.
Man ska ha möjlighet att behålla vanor och umgänge. Vi behöver bli bättre på att förebygga ohälsa och samtidigt
effektivare i vård- och omsorgsarbetet".
Äldreomsorg

Kontakta Maria Larsson

Marcus Jonsson Pressekreterare hos Maria Larsson
Telefon work 08-405 50 65
Mobiltelefon cell 070-382 47 78

Du behöver antingen installera Adobe Flash Player eller aktivera JavaScript för att se filmen.

Ladda ner Adobe Flash Player kostnadsfritt.

Metoder för att motverka hemlöshet på konferens

Regeringens nationelle hemlöshetssamordnare, Michael Anefur, redovisade bland annat sina slutsatser och erfarenheter av de rundresor han gjort i kommunerna under två års tid, vid en konferens om hemlöshet i Västerås 8-9 april. En slutsats är att frågan hör hemma på kommunstyrelsenivå och inte kan lösas i socialnämnden enbart. Flera parter måste samverka.

Senaste pressmeddelanden, tal och debattartiklar

Apr 21

Samverkan i Global Child Forum för barnets rättigheter


Maria Larsson medverkade i Global Child Forum på Kungliga Slottet 11 april i Stockholm. Forumet samlar ledare från företag, regeringar, forskarvärlden och civila samhället för gemensamma insatser för att förverkliga barnkonventionen. Maria Larsson inledningstalade i en del av mötet som handlade om samarbete mellan stat, företag och civila samhället.

Möte med FNs högkommissarie för mänskliga rättigheter


Maria Larsson träffade Navi Pillay, FNs högkommissarie för mänskliga rättigheter. De talade om olika frågor som berör mänskliga rättigheter, bland annat det tredje tilläggsprotokollet till barnkonventionen, internationell narkotikapolitik och situationen för tiggare som kommer till Sverige från andra länder inom EU.
Maria Larsson

Firandet av barnkonventionen 25 år inleddes med mingel


I år är det 25 år sedan FN:s generalförsamling antog konventionen om barnets rättigheter. Regeringen uppmärksammar hela 2014 som barnkonventionens jubileumsår. Den 6 mars inleddes firandet när Maria Larsson samlade 150 personer från organisationer och myndigheter för ett barnrättsmingel på Socialdepartementet.

Bilder på Maria Larsson


Bilder fria att använda för press och media

Insatser inom Maria Larssons ansvarsområden


Ta del av regeringens större politiska initiativ och beslut sedan 2010:

Maria Larsson på kristdemokraterna.se

På Kristdemokraternas webbplats kan du läsa mer om Maria Larsson, hennes idéer och vad hon jobbar för.