Känn din bonde, känn din mat

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson talade om vikten av att veta var maten kommer i från under rubriken Know your farmer, know your food på den årliga New York Green Summit "From Farm to Fork" i New York onsdagen den 2 november.

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Hållbarhet i näringskedjan stod i fokus under årets konferens "From Farm to Fork" i New York onsdagen den 2 november. Allt från hur maten produceras, paketeras, distribueras, tillagas, konsumeras och hur den tillslut slängs diskuterades under konferensen som anordnades för fjärde året i rad.

Eskil Erlandsson talade under rubriken Know you farmer, know your food. Han talade om vikten av att knyta samman bonden och bondens produktion med konsumenten samt om hur viktigt det är att öka medvetenheten om livsmedelskedjan. Den ökade medvetenhet om maten och livsmedelskedjan bidrar i sin tur till att konsumenter väljer mer hållbara och etiskt framställda produkter.

Landsbygdsministerns medverkan på konferensen avslutade hans resa till Kanada och USA där han bland annat marknadsfört satsningarna Skogsriket och Sverige - det nya matlandet.