Från och med
 -
Till och med
Visar 21-30 av de 57 senaste notiserna
Annie Lööf och Eskil Erlandsson under restaurangpromenaden. Foto: Martina Huber/Regeringskansliet

Närings- och landsbygdsministern på gemensam restaurangpromenad

Tisdag den 10 januari beger sig näringsminister Annie Lööf och landsbygdsminister Eskil Erlandsson ut på en restaurangrunda bland tre av Stockholms restauranger för att få information om hur de använder sig av regeringens restaurangmomssänkning från den 1 januari.

Näringsminister Annie Lööf träffade unga företagare från Ung Företagsamhet

I förra veckan fick näringsminister Annie Lööf besök av UF-företaget Strong som presenterade sin affärsidé. Bakom Strong står gymnasieeleverna och kompisarna Filip Lindberg, Oskar Östling, Alexander Madsén och Tobias Brännström. Strongs affärsidé är att skapa och sälja t-shirtar som är designade av kända personer. Alla intäkter kommer att gå till Plan Sverige.
- Man ser många nya UF-företag som just fokuserar på sociala och etiska perspektiv, och det tycker jag är jätteviktigt, säger Annie Lööf .

Näringsminister Annie Lööf i talarstolen. Näringsminister Annie Lööf i talarstolen.

Frukostmöte om immateriella tillgångar och innovation

Den 29 november bjöd näringsminister Annie Lööf in till ett frukostmöte på temat Immateriella tillgångar och innovationer. Näringsministern talade bland annat om utmaningarna som svenska små och medelstora innovativa företag och entreprenörer står inför när det gäller att hantera och skydda sina immateriella tillgångar i en allt hårdare global konkurrens om affärer och marknader.

Statssekreterare Håkan Ekengren och ämnesråd Sara Modig

Frukostsamtal om innovationspolitik i Europa

Näringsminister Annie Lööfs statssekreterare Håkan Ekengren diskuterade den 15 oktober innovationspolitik tillsammans med Storbritanniens Arbetsmarknads-, konsument- och postminister Edward Davey och Pierre Schellekens, chef för EU-kommissionens Stockholmskontor.

Årets Nybyggare 2011

H.M. Konung Carl XVI Gustaf delade ut Stiftelsen IFS utmärkelse, Årets Nybyggare 2011. Priset Årets Nybyggare delas ut i två olika kategorier. Kategori A delas ut till en person med utländsk bakgrund som bor i Sverige och som under kort tid och med små resurser har startat ett företag. Kategori B går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.

Priset i kategori A gick till Victoria Soudavnaya, Återvinningslösningar I Norr AB med motiveringen att "Hennes målmedvetenhet och stora självförtroende är ingredienser som gör att nomineringskommittén är övertygad om att hon kommer att lyckas. Hon har de karaktärsdrag som en riktig Nybyggare ska besitta."

Priset i kategori B gick till Sales Competence Sweden AB Vasilios Zoupounidis med motiveringen att "Han visar att det är möjligt och mot bakgrund av hans fördömliga företagsbyggande har nomineringskommittén valt honom till mottagare av HMK Carl XVI Gustafs hederspris Årets pionjär."

Statssekreterare Håkan Ekengren

Innovation för framtiden på Vinnovas årskonferens

Statssekreterare Håkan Ekengren medverkade den 12 oktober på Vinnovas årskonferens där temat var framtidens hälsa och sjukvård. Han talade om innovation som drivkraft för framtidens politik och vikten av innovation och förnyelse inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Statssekreterare Håkan Ekengren

Innovation för framtiden på Vinnovas årskonferens

Statssekreterare Håkan Ekengren medverkade den 12 oktober på Vinnovas årskonferens där temat var framtidens hälsa och sjukvård. Han talade om innovation som drivkraft för framtidens politik och vikten av innovation och förnyelse inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Innovationsmässa i Stockholm 4-7 oktober

I år firar Svenska Uppfinnareföreningen 125 år och en av aktiviteterna är den innovationsmässa man anordnar i samband med Tekniska Mässan i Stockholm den 4-7 oktober. Innovationsmässan innefattar seminarier, utställningar och prisutdelningar och bland andra deltar Vinnova både med en monter där myndighetens program för små och medelstora företag presenteras och med anföranden i det officiella programmet.

Foto: Andia Ghafouri

Dialogmöte mellan näringsministern och representanter för näring

Den 27 september hölls ett dialogmöte på Näringsdepartementet med rubriken: "Omställningen till ett hållbart samhälle - hur kan Sverige genom innovation stärka sin konkurrenskraft?" Mötet är det tredje i raden under rubriken "Grön Näringsutveckling". Det första hölls hösten 2009.

En innovationsstrategi för Sverige

Satsningar för att förbättra innovations- och företagsklimatet

Regeringen reformerar regler rörande riskkapital


Sveriges entreprenörer behöver bättre förutsättningarna för att kommersialisera innovativa affärsidéer och utveckla växande företag. Ett väl fungerande system för kapitalförsörjning är avgörande för både start och tillväxt i företag. Detta skriver Maud Olofsson i debattartikeln i dagens DI.

Offentliga upphandlingar stöttar innovationer


Regeringen satsar 24 miljoner kronor i höstens budget på offentlig innovationsupphandling för att driva på arbetet med innovationer och stötta nya jobb och tillväxt, skriver Maud Olofsson i en debattartikel i Dagens Samhälle den 15 september.