Ardalan Shekarabi

Ardalan Shekarabi, Civil­minister

Civilminister

Finansdepartementet

"Välfärden kommer vi alla i kontakt med under livets gång. Den offentliga sektorn är ett viktigt verktyg för vars och ens frihet, för jämlikheten och hela samhällets utveckling. Med tillit till välfärdsmedarbetarnas kompetens och ett ständigt förbättringsarbete kan alla få den goda välfärd de förtjänar".

Aktuellt från Ardalan Shekarabi

  • Regeringen uppdrar åt SCB att lokalisera ytterligare verksamhet till Örebro

    På torsdagen avser regeringen att uppdra till Statistiska centralbyrån (SCB) att lokalisera ytterligare verksamhet till Örebro, som ska vara myndighetens säte. Uppdraget är en del i regeringens arbete för ökad statlig närvaro i hela landet.

  • Kommunalråd får möjlighet till föräldraledighet – beslut om moderniserad kommunallag

    Regeringen kommer överlämna en proposition till riksdagen om en ny kommunallag med förslag om att kommunal- och landstingsråd ska få möjlighet att vara föräldralediga eller sjukskrivna. Propositionen innehåller även förslag till en tydligare ansvarsfördelning, ett moderniserat språk och en mer sammanhållen struktur för att kommuner och landsting ska bättre kunna bemöta framtida samhällsutmaningar.

Foto: Regeringskansliet

Toppledarforum för ett smartare Sverige

För att kunna möta de utmaningar som det offentliga Sverige står inför behöver digitaliseringens möjligheter tas tillvara. I slutet av november arrangerade regeringen och SKL för första gången Digigov – toppledarforum för ett smartare Sverige. Hör civilminister Ardalan Shekarabi och Lena Micko från SKL berätta om arbetet som pågår.

Foto: Martina Huber, Regeringskansliet

Sociala villkor vid offentlig upphandling

Varje år upphandlar det offentliga Sverige varor och tjänster för drygt 600 miljarder kronor. Regeringens mål är att göra den offentliga delen av samhällsekonomin fri från lönedumpning och oschysta villkor. Den 30 november hölls debatt i riksdagen om förslag till nytt regelverk om upphandling.

Foto: Regeringskansliet

Agenda 2030

Världens ledare har i FN:s generalförsamling antagit en ambitiös agenda för att utrota fattigdom och uppnå en hållbar utveckling i hela världen – Agenda 2030. Civilminister Ardalan Shekarabi ansvar för det nationella genomförandet som bl.a. inkluderar kommuner och landsting liksom statliga myndigheter.

Foto: Maskot/Folio

Nationella upphandlingsstrategin

Regeringen har tagit fram en nationell upphandlingsstrategi. Målet är att få fler myndigheter att använda offentliga inköp som ett strategiskt verktyg i sin verksamhet.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Politiknivå
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 251 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida