Ardalan Shekarabi

Civilminister Ardalan Shekarabi

Civilminister

Finansdepartementet

"Välfärden kommer vi alla i kontakt med under livets gång. Den offentliga sektorn är ett viktigt verktyg för vars och ens frihet, för jämlikheten och hela samhällets utveckling. Med tillit till välfärdsmedarbetarnas kompetens och ett ständigt förbättringsarbete kan alla få den goda välfärd de förtjänar".

Aktuellt från Ardalan Shekarabi

  • Ardalan Shekarabi höll seminarium om storstadskommunernas utmaningar i Göteborg

    Den 11 oktober höll civilminister Ardalan Shekarabi ett seminarium på temat växande storstadskommuners utmaningar och det regionala ansvaret. Seminariet var det femte i serien om kommunernas utmaningar, som civilministern inledde 2015.

  • Remissvar till delbetänkandet Regional indelning – tre nya län

    Här kan du ta del av av de remissvar som har kommit till Finansdepartementet på remiss av delbetänkandet Regional indelning – tre nya län.

Foto: Regeringskansliet

Agenda 2030

Världens ledare har i FN:s generalförsamling antagit en ambitiös agenda för att utrota fattigdom och uppnå en hållbar utveckling i hela världen – Agenda 2030. Civilminister Ardalan Shekarabi ansvar för det nationella genomförandet som bl.a. inkluderar kommuner och landsting liksom statliga myndigheter.

Bild på Laura Hartman
Tillitsdelegationens ordförande Laura Hartman Foto: Catrin Arhusiander/Regeringskansliet

Laura Hartman leder regeringens tillitsdelegation

Tillitsreformen är en prioriterad process för det offentliga Sverige. Målet är att proffsen i offentlig sektor ska tillåtas vara proffs. En delegation som ska arbeta för ökad tillit i styrningen av den offentliga sektorn och välfärdstjänsterna har inrättats och ordförande är Laura Hartman.

Foto: Maskot/Folio

Nationella upphandlingsstrategin

Regeringen har tagit fram en nationell upphandlingsstrategi. Målet är att få fler myndigheter att använda offentliga inköp som ett strategiskt verktyg i sin verksamhet.

Illustration: Regeringskansliet

Indelningskommitténs förslag på Sveriges framtida regionala indelning

I Indelningskommitténs delbetänkande lämnades förslag på nya län och landsting. Kommittéens ledamöter Barbro Holmberg och Kent Johansson presenterade kommitténs förslag och resonemangen bakom dessa vid en pressträff i juni.

För att navigera med tangentbord i sökfilter använder du en kombination av TAB, RETUR och PIL tangenterna. Initialt TABBAR du dig in i filtermodulen. Med fokus på flikarna använder du dig av piltangenterna för att gå mellan flikarna. För att kliva ned i en önskad flik använd TAB

Hjälp: få hjälp med filtret

Du kan filtrera innehållet

Innehållstyper
Innehållstyper
Innehållstyper
Områden
Områden
Områden
Statsråd
Statsråd
Statsråd
Departement/Övriga avsändare
Välj tidsperiod, skriv in datum i formatet ÅÅÅÅ-MM-DD eller välj från kalendern som visas när du markerar i inmatningsfältet

Ditt urval

Hittar du inte vad du söker? Sök i allt innehåll.

Sök

Totalt 196 träffar.

Visa som
Antal träffar per sida